COMUNICAT Nr. 21 din 05.11.2019

Luni, 04.11.2019 zi, la Cimitirul Italian Ghencea din București a avut loc o ceremonie militară în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori în amintirea eroilor italieni și români care au făcut sacrificiul suprem pentru Patrie, pe timp de râzboi sau de pace, în țară sau pe alte fronturi.

Ceremonia survine în contextul în care, în Italia, în data de 4 noiembrie este sărbătorită Ziua Unității Naționale și a Forțelor Armate, în amintirea luptelor de la Vittorio Veneto și a Armistițiului de la Vila Giusti, care marchează victoria italienilor împotriva Austro-Ungariei, în cadrul Primului Război Mondial, și împlinirea procesului de unificare națională.

La București, în Cimitirul Italian Ghencea, își dorm somnul de veci peste 1700 de militari italieni căzuți la datorie, în special, în timpul Primului Război Mondial, care au făcut parte din Divizia Italiană a Armatei Aliate comandate de generalul francez Louis Franchet d’Esperey ce a participat la ofensiva de pe frontul macedonean, din anul 1918, dar și eroi căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

La evenimentul menționat au participat, E.S. domnul Marco GIUNGI, Ambasadorul Italiei în România, atașați militari ai țărilor aliate și partenere, reprezentanți ai instituțiilor civile și militare române și italiene, care au depus coroane de flori pentru cinstirea memoriei militarilor căzuți la datorie.

Din partea ANCMRR au participat la ceremoniile dedicate acestui moment domnii gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, gl.mr.(rtr.)dr.  Leonard-Adrian BANTAȘ, gl.mr.(rtr.) Dan ION, gl.mr.(rtr.) Ioan DRĂGUȘIN, gl.mr.(rtr.) dr. Constantin MIHĂLCIOIU, gl.mr.(rtr.) Gheorghe CREȚU şi col.(r) Nicolae BELGIU .

COMUNICAT Nr

 

 

 

Previous Article
Next Article