COMUNICAT Nr.20 din 23.10.2019

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza” a organizat şi desfășurat‚ în ziua de 22 Octombrie 2019, adunarea festivă dedicată Zilei Armatei Române – 25 Octombrie 2019 și Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 1 Octombrie 2019.

La această activitate, desfășurată în Sala de Spectacole a Palatului Cercului Militar Național, au participat reprezentanți ai categoriilor de forțe ale Armatei, Uniunii Naționale a Veteranilor de Război, structurilor asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, inclusiv cele din ,,FORUMUL” rezerviștilor militari, și ai Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, precum și membrii ANCMRR din sectoarele capitalei și județele Ilfov și Giurgiu.

Activitatea a fost moderată de domnul gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, președintele ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza”, care în deschiderea acesteia a rostit o alocuțiune în care a evidențiat importanța momentelor aniversate.

În prima parte a adunării a avut loc un simpozion în care au fost prezentate comunicările:

,,Rolul și însemnătatea Zilei Armatei Române, Armata Română și unitatea națională” – susținută de domnul prof.univ.dr. Dumitru PREDA, ambasador, profesor universitar de istorie și științe politice;

,,Participarea Bisericii Ortodoxe Române și implicarea clerului militar la eliberarea întregului teritoriu al patriei noastre de sub ocupația hortisto-hitleristă de către Armata Română, în cel de-al Doilea Război Mondial”, susținută de părintele Cristian NICULESCU, preot militar la Bg.30 Gardă ,,Mihai Viteazul”;

,,Ziua internațională a persoanelor vârstnice – programe de acțiuni desfășurate de Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice din România” – susținută de domnul Preda NEDELCU, președintele Federației Naționale a Pensionarilor din România și vicepreședintele Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice din România.

A urmat prezentarea cărții ,,Monumente și însemne memoriale dedicate eroilor români din marele război de întregire națională”, carte tipărită de Editura Academiei Oamenilor de Știință. Cei trei autori ai cărții (Florin TUCĂ, Cristache GHEORGHE, Eugen SITEANU) au fost prezenți la activitate, iar unul dintre autori, domnul col.(rtr.) dr. Cristache GHEORGHE, a prezentat o scurtă alocuțiune.

În partea a treia a adunării festive, o parte din invitați (gl (rtr.) Ion Hurdubae, președintele ANCMRR-MAI și colonelul Vasile Constantin, președintele ACMCFT) au prezentat mesajele prilejuite de Ziua Armatei Române și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice ale instituțiilor pe care le-au reprezentat.

În partea a patra a activității, domnul col.(rtr) Nicolae BELGIU a prezentat Ordinele ministrului apărării naționale de înaintare la gradul următor, până la gradul de colonel, a unor cadre militare în retragere, și domnul gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU a conferit distincții onorifice ale ANCMRR unor membri ai Asociației.

Adunarea festivă s-a încheiat cu un concert de muzică populară și cântece patriotice prezentat de Ansamblul artistic „Doina” al Armatei, urmat de o socializare a participanților în cadrul deosebit oferit de Sala Bizantină a Palatului Cercului Militar Naţional.

LA MULŢI ANI ARMATEI ROMÂNE!

Felicitări militarilor activi și în rezervă sau retragere!

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Mulțumim pentru imagini domnului Marian GAVRILĂ

COMUNICAT Nr.20 din 23.10.2019

 

 

Previous Article
Next Article