Ziua Veteranilor

LA MULȚI ANI și multă sănătate  veteranilor! LA MULȚI ANI  tuturor  celor care au participat  la misiuni de menţinere a păcii (Irak, Afganistan, Kosovo, Angola etc) !!!

11 noiembrie – Ziua Veteranilor

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Ziua de 11 Noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei – intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri  de la 1 Decembrie 1918.

România se alătură, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 Noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii.

Astăzi se poartă în piept o cocardă reprezentând un bujor românesc. La Monumentul Veteranilor, situat în fața Palatului Copiilor din București, va avea loc, începând cu ora 10.30, o ceremonie de cinstire și recunoștință a veteranilor înapoiați din misiuni sau căzuți la datorie, încheiată cu depuneri de coroane.

Previous Article
Next Article