COMUNICAT   Nr.15 din 30.06.2015

Stimați camarazi,

Așa cum ațí aflat deja, Camera Deputaților (Camera decizională) a aprobat prin lege, pe 25.06.2015,  noul Cod Fiscal al României. Acesta anulează, modifică sau înlocuiește prevederile Codului Fiscal anterior, introduce diverse facilități fiscale  în folosul diferitelor categorii sociale.

O știre bună este că a fost acceptată propunerea noastră și a altor structuri de pensionari, de a dispune de 2% din impozitul pe pensie, sumă ce urmează a fi folosită potrivit legii. Așa cum este normal, acest lucru este posibil numai pentru pensionarii care au un cuantum al pensiei mai mare decât suma scutită de impozit (de la 1000  de lei în sus).

Această măsură va ajuta structurile de pensionari, inclusiv A.N.C.M.R.R., să poată desfășura mai multe activități utile, în folosul membrilor săi și nu numai.

În prezent, legea de aprobare a noului Cod Fiscal se află la președintele României pentru promulgare.

Solicitată de mult timp de Asociația noastră, această normă a fost aprobată cu sprijinul domnului viceprim-ministru pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, ministru al afacerilor interne, dl. gl. Gabriel Oprea, căruia îi adresăm respectuoase mulțumiri.

PREȘEDINTELE A.N.C.R.R.,

General (r) prof. univ.// dr. Mihai ILIESCU//

COMUNICAT nr.15 din 30.06.2015

 

Previous Article
Next Article