COMUNICAT Nr.12 din 27.09.2016

Pe data de 22.09.2016, Biroului Permanent Central A.N.C.M.R.R.. l–a invitat pe directorul Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N, dl. colonel Luca Constantin, pentru a ne informa în legătură cu situația actuală a  pensiilor militare de stat.

Din discuțiile purtate, au rezultat următoarele:

Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. a început deja să recalculeze și să distribuie pensiile aflate în plată, conform prevederilor legii 223/2015 și articolului 40 din OUG 57 din 2016, în baza normelor de calcul stabilite de conducerile M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I., în baza art.60 al.4 din legea 223/2015.

Din pensiile recalculate, unele sunt mai mari, altele mai mici decât cele aflate în plată. Însă, potrivit art.111 din legea 223/2015, dacă prin recalculare rezultă un cuantum mai mic al pensiei, rămâne în plată cuantumul favorabil. Acest cuantum este prevăzut în noua decizie de pensie numai pentru comparație, fără nici o restricție. Pensia pe care o va primi fiecare pensionar militar este cea din finalul deciziei de pensionare.

Directorul Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N. a precizat că cele două acte normative menționate mai sus se aplică întocmai și se fac toate eforturile ca recalcularea să fie corectă, să nu se facă greșeli. Dacă, totuși vor apărea astfel de cazuri, cei  afectaţi pot adresa contentestații la Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. A mai subliniat că s-au luat toate măsurile ca recalculările să respecte întocmai prevederile legale și să fie executate în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, a precizat că se vor face toate procedurile pentru ca sumele datorate celor cărora li s-au micșorat pensiile în baza legislației anterioare, să fie plătite, pe cât posibil, până la sfârșitul anului 2016.

BIROUL PERMANENT CENTRAL

comunicat-nr-12-din-27-09-2016

Previous Article
Next Article