COMUNICAT Nr.10 din 29 mai 2015

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere  (A.N.C.M.R.R.)  „Alexandru Ioan Cuza”, pilon de bază al Armatei de Rezervă a României, printr-o coincidenţă fericită sărbătoreşte la 31 mai 2015, trei evenimente de referinţă:

–       90 de ani de la înființarea (1925) Societăţii Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere Proveniţi din Activitate, structură asociativă de la care Asociaţia noastră îşi revendică statutar legitimitatea istorică;

–       25 de ani de la înfiinţarea (1990) A.N.C.M.R.R., cea mai importantă structură asociativă a cadrelor militare în rezervă și în retragere care, prin legitimitatea istorică și juridică, precum și prin reprezentativitate, notorietate și utilitate publică ocupă un loc bine definit în societatea românească de azi.

–       5 ani de la instituirea Zilei Rezervistului Militar, prin H.G.nr.467/ 2010, la propunerea A.N.C.M.R.R., cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, ca omagiu adus celor care au slujit ţara timp de decenii sub faldurile Drapelului Tricolor şi puterea Jurământului Militar.

Programul zilei de 29 mai 2015 a debutat cu un ceremonial militar-religios și depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din parcul Carol I.   Și-au adus omagiul delegațiile: Statul Major General, Asociația Națională  a Veteranilor de Război, Asociația Națonală a Cadreor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociația Națonală a Cadreor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I., Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din S.I.E. și S.R.I., Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din S.P.P., Filialele A.N.C.M.R.R. din sectoarele municipiului București.

La ora 11.00 a avut loc reuniunea aniversară la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional cu participarea unor personalităţi din partea Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Patriarhiei Române, Ministerului Apărării Naţionale, Categoriilor de Forţe Armate, reprezentanţilor celor 53 de filiale judeţene, de sector şi afiliate precum şi a celor  din Sistemul de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi a unor structuri similare din Bulgaria, Moldova, Serbia și Turcia.

Președintele ANCMRR , domnul gl.(r) prof.univ.dr. Mihai  ILIESCU a prezentat expunerea cu tema „Asociația Națonală a Cadreor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”- legitimitate istorică și juridică, reprezentativitate, notorietate și utilitate publică”.

          A urmat  prezentarea unui scurt-metraj realizat deTrustul de Presă al Armatei dedicat rezervistului militar intitulat „De ziua lor”.

Reuniunea a continuat cu prezentarea mesajelor de felicitare:

În semn de aleasă prețuire, a contribuției la promovarea înaltelor valori moral-spirituale, a tradițiilor militare românești și camaraderești îngemănate în deviza „Patrie-Onoare-Demnitate”, președintele ANCMRR  a conferit „Emblema de Onoare” a ANCMRR și Medalia Aniversară „Rezervist Militar” unor personalități din M.Ap.N. și unor membri ai A.N.C.M.R.R. și ai structurilor afiliate.

În cadrul acestei reuniuni a fost lansată  Monografia A.N.C.M.R.R., o lucrare document care va constitui un îndemn și o motivație argumentată la unitate și solidaritate camaraderească, la respectarea cu demnitate și onoare a statutului de cadru militar în rezervă/retragere. Totodată a fost prezentată și revista „Rezerva Oștirii Române” nr.1(32)/2015 – număr special.

                     LA MULTI  ANI  TUTUROR  REZERVISTILOR!

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

_MG_6849 _MG_6878 _MG_6898 _MG_6962 _MG_7043 _MG_7044 _MG_7050 _MG_7051 _MG_7052 _MG_7239 _MG_7244 _MG_7247 _MG_7267 _MG_7282 _MG_7384 _MG_7400 _MG_7441 _MG_7457 _MG_7476 _MG_7519 _MG_7529 _MG_7547

 

Previous Article
Next Article