COMUNICAT Nr.1 din 19.01.2018

În cadrul manifestărilor omagiale dedicate Centenarului Marii Uniri, în ziua de 19 ianuarie 2018  a avut loc la Sala de Spectacole a Palatului Cercului Militar Național București, ”Reuniunea de Comunicări Prilejuită de Sărbătorirea Împlinirii a 159 Ani de la Unirea Principatelor Române 24 Ianuarie 1859”.

La această reuniune au fost invitate și au participat personalități din Administrația Prezidențială,  Ministerul Apărării Naționale, Academia Oamenilor de Știință, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociațiile din Sistemul Apărării, Ordine Publică și Siguranță Național, Asociații de rezerviști militari afiliate, Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Instituții publice, trustul de presă al M.Ap.N., membri Grupului de Consilieri Seniori ai Asociației, membri Biroului Permanent Central și Aparatul de Lucru, membri ai Filialelor ANCMRR din garnizoana București și județele Giurgiu și Ilfov.

Reuniunea a fost deschisă prin intonarea Imnului Național și cuvântul de bun venit al președintelui Asociației, domnul gl.lt.(rtg.) Neculai BĂHNĂREANU.

În cadrul reuniunii au fost prezentate comunicările:

  1. Dacia, Imperiul Roman, Bizanţul şi România de azi”- bazată pe prezentarea unor vechi hărţi europene care atestă continuitatea poporului român şi a statalităţii sale pe aceste meleaguri – domnul gl.mr.(r) prof.univ.dr. Mihail E. IONESCU – director Institutul pentru Studii Politice și Istorie Militară a M.Ap.N.;
  2. Colonelul Alexandru Ioan Cuza – domnitor şi militar, ctitor al Armatei Române moderne”domnul col.(r) prof.univ.dr. Petre OTU – cercetător științific Institutul pentru Studii Politice și Istorie Militară a M.Ap.N.;
  3. ”Români în teatrele de operaţii în anii 1860 – 1866” – domnul col.dr. Gabriel PĂTRAȘCU, cercetător științific la Arhivele Militare Naționale.

În incheierea comunicărilor, domnul Nicolae  NASTA, secretar de stat şi şef al  Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului a prezentat  un mesaj adresat membrilor Asociaţiei Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.

Partea a II-a a reuniuni a cuprins un Spectacol prezentat de o formație a Ansamblului Artistic al Armatei în Sala de Spectacole a Palatului Cercului Militar și o activitate de socializare  în Sala Norvegiană.

Activitatea de astăzi a deschis agenda manifestărilor pe care A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza” le va organiza sub auspiciile Centenarului Marii Uniri.

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Mulțumim pentru imagini domnului Marian GAVRILĂ

COMUNICAT Nr 1 din 19.01.2018

Previous Article
Next Article