COMUNICAT N.2 din 10.03.2020

Președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezerva și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR), general-locotenent (r) Neculai BĂHNĂREANU împreună cu vicepreședintele, general-maior (r) Marian BUCIUMAN au participat, la invitația părții maghiare, la cea de a 30-a aniversare a înființării Alianței Ungare a Tuturor Militarilor, în perioada 25-28 februarie a.c., la Budapesta.

La manifestările prilejuite de acest eveniment au mai participat ca invitați delegații din Austria, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ucraina.

În discursul său, ministrul apărării ungar a subliniat importanţa consolidării și dezvoltării relațiilor dintre structurile asociative ale rezerviștilor militari din această regiune a Europei în contextul contribuției acestora la efortul de stabilitate regională și la creșterea încrederii între țările noastre.

De asemenea, oficialul maghiar a mai arătat că: „Eforturilor guvernului ungar de operaționalizare a componentei de forță activă sunt semnificative. Cu toate acestea, rezerva Armatei rămâne un element de bază al potențialului de apărare al țării”.

În marja evenimentului aniversar delegația română a avut discuții bilaterale cu conducerea Alianței, generalul-locotenent(r) Karoly HAZUGA pe tema adâncirii şi diversificării relațiilor dintre structurile asociative locale la nivel transfrontalier.

Tot cu această ocazie s-au analizat stadiul relațiilor bilaterale împreună cu partenerii sloveni si slovaci.

In mesajul ANCMRR transmis cu ocazia zilei aniversare se arată:

Țin să subliniez aici și eforturile făcute de Filialele de la granița cu România în cooperarea bilaterală și aș dori să le aduc mulțumirile noastre și să le încredințăm de întreaga noastră considerație camaraderească.

Este de datoria asociațiilor noastre de a face un front comun pentru  întărirea și diversificarea acestor relații, promovarea intereselor  legitime și asigurarea drepturilor dobândite în vederea realizării unui trai decent pentru militarii în rezervă și în retragere”

PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI NAŢIONALE

A CADRELOR MILITARE  ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE