COMUNICAT

Conducerea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, anunță cu tristețe că în ziua de 12.02.2020, ora 21.00, domnul general (rtr.) Marin Badea DRAGNEA, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război a încetat din viață după o lungă și grea suferință.

Domnul general (rtr.) Marin Badea DRAGNEA s–a născut la 30 mai 1923 în comuna Siliștea Gumești, județul Teleorman.         Ca ofițer și general a ocupat funcții de înaltă răspundere atât în armată cât și în viața civilă. Din 1990 a fost ales în funcția de președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război. În această funcție a militat permanent pentru asigurarea drepturilor ce li se cuveneau veteranilor de război. A fost un adevărat prieten al nostru și  un neprețuit camarad care ne-a stimat și a apreciat de fiecare dată activitatea asociației noastre.

Generalul Marin Badea DRAGNEA a reprezentat pentru cadrele în rezervă și în retragere un ostaș cu merite deosebite și un adevărat promotor al valorilor perene ale poporului român.

El a devenit în timp un simbol al demnității și onoarei militare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL  al ANCMRR  ,,A.I.Cuza”

 

 

Previous Article
Next Article