COMUNICAT din 15.04.2013

Stimaţi camarazi,

           Pe data de 15.04.2013, o delegaţie a ANCMRR, formată din dl. gl. (r.) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU, preşedintele Asociaţiei, dl. gl.mr.(r.) Vasile MOROIANU şi dl. cdr.(r.) Constantin ALEXANDRU, a fost primită la M.Ap.N., de către dl. secretar de stat Vasile COSTEA, însoţit de dl. col. Nicolae  ANGHELESCU şi dl. col. Marcel VOICESCU.

           Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă camaraderească, de lucru, fiind discutate  unele probleme legate de situaţia actelor normative referitoare la pensiile militare diminuate şi la proiectul noii legi a pensiilor militare de stat.

Delegaţia ANCMRR a cerut unele lămuriri referitoare la stadiul în care se află proiectul legii reparatorii de revenire a pensiilor militare diminuate la cuantumul din decembrie 2010. Reprezentanţii M.Ap.N. au precizat că acest proiect este deja în procedura de aprobare, atât la Guvern cât şi la Parlament, urmând să fie discutate  într-o perioadă scurtă de timp, spre a putea fi puse în aplicare.

Au fost aduse în discuţie şi problemele menţionate în raportul trimis domnului secretar de stat Vasile Costea, privind unele aspecte pe care Asociaţia noastră ar dori să le rezolve cu sprijinul M.Ap.N.. Domnul secretar de stat a menţionat că a luat act de propunerile noastre şi că acestea au fost repartizate la compartimentele de resort, acestea urmând să prezinte propuneri de rezolvare.

Referitor la proiectul noii legi a pensiilor militare de stat, aflat în lucru la compartimentul de specialitate al M.Ap.N., s-a precizat că acestea nu pot fi contributive sau ocupaţionale, noţiuni incompatibile cu pensiile plătite exclusiv de la bugetul de stat. Cu acest prilej, delegaţia noastră a reiterat şi propunerile susţinute de ANCMRR, cu ocazia discutării proiectului anterior al acestei legi, propuneri ce au fost predate domnului secretar de stat, care a manifestat interes şi a considerat că vor fi  luate în calcul pe parcursul definitivării proiectului respectiv.

Cu acest prilej, delegaţia noastră a solicitat şi sprijin pentru promovarea proiectelor de lege referitoare la structurile asociative din M.Ap.N. şi la eliminarea categoriei de “cadre în retragere” din Statutul cadrelor militare. Interlocutorii au promis că vor analiza aceste proiecte şi vor contribui la definitivarea şi promovarea lor.

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Previous Article
Next Article