Către CURTEA CONSTITUŢIONALĂ 30.06.2010

Către

 

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

– Cabinet  Secretar  General –

 

Palatul Parlamentului Calea 13 Septembrie, nr.2, intrarea B-1, Sector 5

Urmare la nr.12229 din 08.09.2009 :

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezrevă şi Retragere, analizând Deciziile nr.872,873 şi 874 din 25.06.2010, doreşte să vă comunice aprecierile sale pozitive privind Decizia 872 din 25.06.2010 şi a considerentelor sale referitoare la neconstituţionalitatea măsurilor de reducere generală a cuantumului pensiilor, prevăzute în legea privind unele măsuri necesare stabilirii echilibrului bugetar.

Considerăm deosebit de reală şi efecientă pentru activitatea pe viitor a administraţiei centrale de stat cât şi a organelor legislative concluzia curţii prin care se remarcă faptul că ,, dreptul constituţional la pensie nu poate fi afectat de proasta gestionare a bugetului respectiv, de către stat”. Această constatare, precum şi alte considerente din motivarea deciziei dau stabilitate sistemului unitar de pensii în România.

Din păcate însă, prin Decizia 873 din 25.06.2010, astfel cum a fost pronunţată şi motivată, Curtea Constituţională a României distruge sistemul unitar de pensii creat de guvern şi prin admiterea excepţiei de neconstituţionalitate privind art.1 pct c),  crează confuzie şi provoacă discriminări între categorii profesionale care au valoare similară în ceea ce fac pentru ţara noastră, creează senzaţia că este necesar ca în cadrul Curţii Constituţionale să funcţioneze ca secţii şi o secţie militară, una a personalului diplomatic, una pentru senatori şi deputaţi, una a personalului aeronautic, etc.

Este imoral ca militarii care şi-au sacrificat şi îşi sacrifică viaţa pe diferite teatre de operaţiuni, militari care mor luptând la ordinul patriei, împotriva terorismului internaţional, să nu aibă stabilitatea  unui sistem decent de retribuţie prin pensii de stat la încetarea activităţii militare. Nu trebuie să uităm niciodată, indiferent de situaţia financiară a ţării, ca jertfa sutelor de mii de români aflaţi sub drapel şi decedaţi în luptă, în ultimile războaie, au întregit hotarele patriei şi au păstrat fiinţa acestei naţii. Aceasta au făcut-o ostaşii români şi nu magistraţii. Istoria nu cunoaşte magistraţi care s-au jertfit pentru patria lor, însă cunoaşte suficienţi judecători şi procurori corupţi care privesc cu dispreţ în sălile de şedinţă părţile şi creează o atmosferă de confuzie totală asupra modului de aplicare a legii în rîndurile asistaţilor.

Prin Deciziaa 873 din 25.06.29010, Curtea Constituţională a României, a lovit încă odată dacă mai era necesar ÎN SISTEM şi a dovedit lipsă de corectitudine a instanţelor româneşti.

Dacă este posibil şi dacă nu cerem  prea mult am dori să aflăm prin intermediul Secretarului General al Curţii Constituţionale, care au fost raţionamentele generale ale judecătorilor curţii atunci când au considerat că celelalte categorii profesionale prevăzute în legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, militarii de exemplu, sunt mai prejos decât magistraţii.

Domnule preşedinte şi în aceste condiţii vă asigur de stima şi consideraţia pe care o purtăm înalţilor magistraţi ai curţii şi cred cu toată convingerea că dreptatea şi puterea legii va învinge cât de curând şi în ţara noastră.

CU RESPECT

Bucureşti – 30.06.2010 –

PREŞEDINTELE A.N.C.M.R.R. “ALEXANDRU IOAN CUZA”

General (r)   Prof.univ.dr.Mihai ILIESCU

 

Previous Article
Next Article