Aniversarea a 90 de ani de la constituirea Uniunii Naţionale a Ofiţerilor în Rezervă din Italia

În perioada 28-30.10.2016 o delegaţie a A.N.C.M.R.R., compusă din gl.mr.(r) Constantin Mihălcioiu, vicepreşedinte şi gl.bg.(r) Vasile Ilieş, consilier relaţii internaţionale, a participat la activităţile prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la constituirea Uniunii Naţionale a Ofiţerilor în Rezervă din Italia (U.N.U.C.I.), care s-a desfăşurat în localitatea CHINCIANO  TERME  Italia.

Cu acest prilej s-a prezentat mesajul A.N.C.M.R.R. către U.N.U.C.I., au avut loc discuţii cu partea italiană  referitoare la perfectarea  Acordului de Cooperare în vederea semnării acestuia anul viitor. De asemenea s-au purtat discuții cu alte delegații străine invitate, pe linia inițierii și dezvoltării contactelor , respectiv cu cele din Albania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovenia și Africa de Sud.

Discuțiile cu partea italiană și celelalte delegații străine s-au axat în principiu pe structura organizatorică, relaționarea cu C.I.O.R. , cu ministerele apărării, aspecte vizând asigurarea facilităților în care funcționează acestea, drepturile și obligațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere.

Activitatea a avut un caracter pragmatic, delegația A.N.C.M.R.R. a împărtășit din experiența proprie și a reținut aspecte semnificative din activitatea U.N.U.C.I. și a celorlalte delegații.

A consemnat gl.bg.(r) Vasile Ilieş

img_0405

 

 

Previous Article
Next Article