Subfiliala CÂMPINA

Primirea rezervistilor germani la Primaria municipiului Campina

Din anul 2012, intre Asociatia Rezervistilor din Achern – Germania si Filiala Campina a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, condusa de col. (r) Marian Dula, exista un acord de colaborare. Periodic, dupa un program stabilit, reprezentantii celor doua asociaii se viziteaza, organizeaza diferite actiuni, inclusiv comemorarea reciproca a eroilor din cele doua tari, cazuti in cele doua razboaie mondiale. In prima zi a vizitei din 2018, rezervistii germani au fost primiti la Primaria municipiului Campina de primarul Horia Laurentiu Tiseanu si viceprimarul Ioan Adrian Pitigoi.

Delegatia rezervistilor din Achern numara opt persoane, unii dintre ei fiind pentru a treia oara la Campina, iar trei aflandu-se la prima experienta de acest gen, unii chiar la prima vizita in Romania.

La intalnirea de la Primaria Campina au fost prezenti rezervistii din Campina si reprezentanti ai institutiilor din din domeniul sigurantei nationale din Campina.

Pe langa cuvintele de salut, inmanarea si primirea de cadouri simbolice, s-au remarcat doau propuneri.

Prima a fost facuta de Manfred Doll, presedintele rezervistilor germani, ca atat rezervistii, cat si alti campineni, alaturi de familii sau de prieteni, sa vina sa viziteze orasul Achern.

In acelasi timp, primarul Horia Laurentiu Tiseanu l-a invitat pe omologul sau din Achern la Campina, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie 2018.

La finalul intalnirii, actualul presedinte al Asociatiei Rezervistilor din Achern – Manfred Doll si fostul presedinte, cel care se afla in functie la data semnarii acordului de parteneriat cu rezervistii din Campina, Thomas Rest, au oferit scurte declaratii:

“Venim cu placere aici si ne simtim foarte bine. Am facut cunostinta cu prietenii nostri din Campina si suntem aproape ca fratii. Imprumutam reciproc din activitati pe care asociatiile noastre le pot face pentru a fi utile tarilor noastre. In acordul de colaborare este prevazut si faptul ca ne cinstim reciproc eroii – noi in Germania, iar camarazii nostri merg la Sinaia si depun flori la mormintele ostasilor germani” (Manfred Doll).

“Pentru noi este o mare cinste sa dezvoltam aceste legaturi de prietenie cu rezervisti din Romania, speram ca exemplul nostru sa fie urmat si de alte asociatii, nu neaparat numai de rezervisti, si imi exprim multumirea ca vizitele noastre reciproce ne permit sa aruncam cate o privire in sistemul de pregatire militara al tarilor noastre” (Thomas Rest).

 

 

Previous Article
Next Article