Sesiune anuală de comunicări științifice

În ziua de 6 iunie 2021 a avut loc, la Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc, sesiunea anuală de comunicări științifice, ediția a XI-lea, cu tema „Forțele Aeriene ale României – Doctrină, instruire, Înzestrare. Tradiție și continuitate. Personalități. 80 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial. Activitatea Aeronauticii Române pe timpul Marelui Conflict Mondial”, în cadrul căreia, gl.fl.aer. (rtr.) Vasile Florea, prim-vicepreședinte al Filialei județene Bacău a ANCMRR „Al.I.Cuza”, a prezentat comunicarea „Stările de spirit create de eroi – ancore de stabilitate ale unui neam”.
De asemenea, în cadrul sesiunii a avut loc și lansarea mai multor cărți, printre care și  „Istoria artei militare în Forțele Aeriene Române” (trei volume), autori cdor (rtr.) Eugen-Mihail Casapu, secretar general al ANCMRR „Al.I.Cuza” și cdor (r) Marius-Adrian Nicoară.

În poza de grup sunt foste și actuale  cadre didactice ale Școlii de Aplicație a Forțelor Aeriene,  cadre de la Academia Forțelor Aeriene, de la Institutul de Cercetări al  Armatei, de la Academia Oamenilor de Știință, Institutul European Pentru Cercetări Multidisciplinare, Academia Tehnică Militară, Universitatea Națională de Apărare, Universitatea Nicolae Titulescu din București, Universitatea Dunărea de Jos – Galați, A.R.P.I.A. București și Buzău, Asociația națională a Inginerilor, ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”, Primăria Buzău ș.a.

General de flotilă aeriană Aurel Stan- fostul comandant al Grupului de Aviație Vânătoare și Vânătoare- bombardament și general de flotilă aeriană Ovidiu Bălan – Comandantul actual al Școlii de Aplicație a F:A.

Generalul (rtr) Iosif Rus, fostul comandant al Aviației Militare împreună cu fostul și actualul camandant al școlii

Gl. flotilă aeriană (rtr) conferențiar universitar dr. Vasile FLOREA și fostul coleg de catedră, col. (rtr) Ioan Grîdinaru – profesor de istorie

În deschiderea sesiunii s-a intonat Imnul de Stat

Comandor (rtr) Eugen Casapu, secretar general al ANCMRR „Al. Ioan Cuza” și general de flotilă aeriană (rtr) dr. Vasile Florea, prim-vicepreședinte al ANCMRR filiala Bacău în prezidiul sesiunii, la prezentarea cărților..

Moderatorii sesiunii: comandor (r) dr. Jănel Tănase și comandor (r) dr. Marius-Adrian Nicoară.


Previous Article
Next Article