Premiul Academiei Române

La rubrica SEMNAL a nr.1 (42)/ mai 2020 a revistei „Rezerva Oștirii Române” se aducea la cunoștința cititorilor apariția cărții „Radarul românesc. O istorie vie”, Editura AGIR, 2019. Această realizare a fost rodul colaborării intense si de durată a multor specialiști, militari (activi, în rezervă și în retragere) si civili, implicați plenar în procesul de creare a sistemelor românești de radiolocație și de comandă-control bazate pe informatia radar.

     Astăzi, 12.11.2021 vă semnalăm faptul că Academia Română a aprobat acordarea  „Premiului Petre Sergescu” (Istoria știinţelor şi tehnicii) coordonatorului acestei lucrări, domnului col.(r.) dr. ing. Anton Muraru, președinte Filiala S.3 Bucuresti „General Eremia Grigorescu” a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”. Premiul va fi acordat în cadrul Adunării Generale a Academiei Române din 8 decembrie 2021, ora 10, Bucuresti.

       Premiul a fost înființat, la 125 de ani de la nașterea marelui istoric al științei, atât pentru a semnala importanța pe care științele o au în dezvoltarea societății contemporane, cât și pentru a cinsti memoria unor savanți cu contribuții esențiale, pornind de la preceptul exprimat de Auguste Comte, potrivit căruia „Nu cunoaștem complet o știință atâta timp cât nu-i știm istoria“.

Academician DOREL BANABIC și col.(r.) dr. ing. ANTON MURARU

Previous Article
Next Article