MESAJ 1 DECEMBRIE 2022

         Stimați camarazi,
        1 Decembrie ne aduce aminte de istoria noastră zbuciumată, de modul în care am știut să ne păstrăm ființa națională chiar și în cele mai dificile momente. 1 Decembrie este și un moment de bilanț, un moment în care ne gândim la viitor, la ceea ce vrem pentru copiii și tinerii noștri. Prin urmare, rememorarea datei de 1 Decembrie 1918 ne obligă pe toți să privim responsabil la ceea ce facem pentru România.
         Gândurile noastre se îndreaptă spre memoria acestor suflete care au crezut în România Mare și au considerat că nimic nu este puțin pentru a reda libertatea românilor în a-și hotărî propriul destin. Destin care astăzi ne arată că România este pe drumul cel bun, prin și cu oamenii ei.
          Să folosim acest prilej, nu numai pentru a sărbători, ci și pentru a reflecta la semnificația Marii Uniri – forța unui crez comun care a schimbat destinul unui popor. 
         Credem în forța solidarității și unității naționale, care poate genera energii creatoare remarcabile, de natură să ducă la îndeplinirea dezideratelor naționale.
          Credem în capacitatea  membrilor Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă  și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” de a rezona cu dezideratele de mai sus.
         Dorim ca fiecare dintre noi să poarte în suflet, la acest ceas aniversar, mândria de a fi  membru al Asociației noastre.
        Gândurile noastre se îndreaptă spre cei pentru care speranța de mai bine este neîmplinită.
        Să folosim acest prilej pentru a reflecta asupra nevoii de unitate și solidaritate în rândurile Asociației, care pot genera energiile necesare pentru realizarea speranțelor și dezideratelor fiecăruia dintre noi.
        Dragi camarazi vă chemăm, acum când la fruntariile țării spectrul războiului își arată colții, să fim parte la o Românie puternică, prosperă, care nu se poate realiza decât prin unitatea tuturor românilor.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !
PATRIE, ONOARE, DEMNITATE !

BIROUL PERMANEMNT CENTRAL AL ASOCIAȚIEI CADRELOR MILITARE
 ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRGERE „Alexandru Ioan Cuza

Previous Article
Next Article