MESAJ

   ADRESAT ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE “ALEXANDRU IOAN CUZA” CU PRILEJUL ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

       Se împlinesc 101 de ani de când la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918 s-a desăvârşit într-o atmosferă înălţătoare, cuprinsă până la extaz, prin chibzuinţa matură a unui popor chemat    să-şi hotărască soarta, cel mai însemnat act din istoria milenară, dramatică şi eroică a poporului român.A fost momentul când într-o atmosferă de vibrantă însufleţire patriotică, Marea Adunare Naţională a votat în unanimitate istorică „Declaraţia de Unire cu Ţara”. Pe bună dreptate, actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al împlinirii dorinţei de libertate şi unitate a poporului român.

De Ziua Naţională, se impune să rememorăm cu preţuire şi respect glorioasele fapte de vitejie ale eroilor neamului, spiritul de dăruire şi sacrificiu pentru împlinirea unui ideal viu – făurirea Statului Naţional Unitar având la bază unitatea de neam, limbă şi cultură.

Să nu uităm lecţia Marii Uniri, să avem permanent exemplul strămoşilor că „unirea face puterea”, pentru a reuşi să îndeplinim ceea ce ne-am propus având la bază Statutul, principiile şi strategia Asociaţiei. În spiritul acestor cerinţe vă asigurăm că întreaga echipă de conducere a A.C.Ch.M.R.R.”Costin D. Neniţescu” este şi va fi preocupată permanent de găsirea soluţiilor eficiente, în special pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale membrilor noştri şi familiilor acestora.

Ne îndeamnăm, ca semn al mândriei de a fi român, să arborăm Drapelul Naţional, să organizăm manifestări culturale, să participăm alături de organele locale la activităţile organizate de acestea pentru a fi alături de toţi românii care sărbătoresc Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Aspiraţia noastră este una de unitate, de încredere, de respect în spiritul devizei noastre „Patrie, Onoare, Demnitate”.

 La acest ceas sărbătoresc, cu gânduri curate şi sentimente deosebite, adresăm tuturor cadrelor militare, active, în rezervă şi în retragere şi familiilor acestora, sincere urări de bine, sănătate şi împliniri alături de tradiţionalele felicitări

 La Mulţi Ani ROMÂNIA !”

Mesajul ACCMRR adresat membrilor ANCMRR cu ocazia Zilei Nationale 2019

 

 

 

 

  

 

Previous Article
Next Article