MESAJ

25 Octombrie este ziua când poporul român și armata sa sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Armatei Române, aducând astfel prinos de recunoștință ostașului român din toate timpurile.

În această zi, cu 74 de ani în urmă, armata țării, în urma luptelor eroice elibera ultima bucată de pământ românesc aflată sub ocupația hortistă, încununând astfel jertfa de sânge a zecilor de mii de combatanți căzuți pentru eliberarea Ardealului în cel de Al Doilea Război Mondial.

De atunci și până în prezent, Armata Română și-a reconfirmat în permanență vocația sa de pilon de stabilitate, încredere și speranță pentru poporul român.

Sărbătorind Ziua Armatei Române în An Centenar, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere este mândră, în primul rând pentru faptul că Armata Română, de care cadrele militare în rezervă și în retragere au rămas permanent atașate,   s-a consolidat ca o armată modernă suplă, cu experiență operațională adaptată standardelor și exigențelor NATO.

A.N.C.M.R.R. prin întreaga sa activitate, paralel cu apărarea intereselor cadrelor militare în rezervă și în retragere, urmărește și promovarea intereselor statului român, atât în țară cât și în străinătate, dar și a imaginii Armatei Române.

A.N.C.M.R.R. este puternic ancorată în realitatea contemporană, urmărind cu mare atenție evoluția societății românești și mai ales impactul acesteia asupra calității vieții tuturor pensionarilor militari și a familiilor acestora.

Sărbătorind Ziua Armatei Române, afirmăm cu tărie că suntem un segment important, gata oricând să ne facem datoria așa cum ne-am făcut-o mulți ani în calitatea de cadre active.

Cu prilejul Zilei Armatei Române, adresăm sincere felicitări și urări de sănătate tuturor cadrelor  militare active, cât și celor în rezervă și în retragere.

 

LA  MULȚI  ANI  ARMATEI  ROMÂNE !

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în

                 Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”

General locotenent(r.) //Neculai BĂHNĂREANU//

MESAJ 25 Octombrie .pdf

Previous Article
Next Article