iliala Judeţeană ARAD ,,ZIRIDAVA”

Arădenii i-au comemorat pe eroii Revoluției din 1989

La 27 de ani de la mișcătoarele evenimente care au făcut din Arad al doilea municipiu reședință de județ ridicat la lupta anticeaușistă și anticomunistă în decembrie 1989, după Timișoara, manifestările comemorative au adus la locurile de pioasă amintire sute de cetățeni, printre ei fiind și membrii Filialei Județéne „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R.

Cuvintele rostite cu această ocazie de Valentin Voicilă – liderul revoluționarilor arădeni din acele zile fierbinți – dar și de alți vorbitori, au readus în amintirea celor prezenți hotărârea revoluționarilor arădeni de a se pune capăt regimului ceaușist, aderarea deplină la spiritul Timișoarei și, în special, lupta fără violență pentru drepturi și libertăți democratice.

Slujbele de pomenire au fost săvârșite de ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți militari și civili.

Administrația publică locală, instituțiile culturale, asociațiile de revoluționari, partidele politice și alte entități civice au depus coroane de flori la monumentele și troițele dedicate eroilor, iar Drapelul și Garda de Onoare constituită din militari ai Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” au defilat prin fața numeroasei asistențe.

Un moment aparte l-a constituit ceremonia de depunere de coroane de flori la monumentul eroilor Revoluției din 1989 situat în incinta cazărmii din Cetatea Aradului, unitatea militară de aici având un rol important – alături de Școala de Ofițeri de Rezervă de la Lipova – în victoria revoluției arădene.

Deși la Arad manifestațiile populației civile, care au contribuit la căderea dictaturii ceaușiste, au fost pașnice și nu au făcut victime, apărarea revoluției împotriva elementelor diversioniste după 22 decembrie a fost plătită cu sângele a 19 arădeni, morți în condiții din păcate încă neelucidate. Ei sunt eroii Aradului – tineri sau maturi, civili sau militari – și este de datoria noastră să-i cinstim așa cum se cuvine și să-i  plângem, alături de familiile lor îndoliate” declară gl.mr. Vasile-Ionel Heredea, președintele Filialei „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R.

Glorie eternă eroilor Revoluției din decembrie 1989!

Mr.(r) Dorin Ocneriu

defilarea-b-195-i familii-indoliate filiala-arad-a-ancmrr-omagiaza-eroii vorbeste-revolutionarul-valentin-voicila

Previous Article
Next Article