Filiala Sibiu “General Ilie Şteflea”

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere filiala Sibiu “General Ilie Şteflea” – încheiere de stagiune 2015 excursii

Recent, pelerinii sibieni au trăit bucuria celei de-a 7-a excursii la care au luat parte în anul 2015. Aceasta s-a desfăşurat pe un traseu cu multe obiective istorice, culturale, peisaje naturale, oraşe şi staţiuni de odihnă. La excursie au participat membrii asociaţiei şi familiile acestora, iar ghid, şi la această excursie, a fost acelaşi col.(r.) Ioan Părean, preşedintele asociaţiei.

Astfel, punctul de plecare a fost acelaşi, din faţa Cercului Militar Sibiu şi au parcurs traseul pe Valea Oltului, au fost vizitate staţiunile Călimăneşti, Băile Olăneşti, Govora şi oraşul Rm. Vâlcea. Pe parcursul excursiei, au fost vizitate Mănăstirea Cozia şi muzeul mănăstirii, ctitoria voievodului Mircea cel Bătrân, casa memorială a dascălului de cântece bisericeşti, Anton Pann, din Rm. Vâlcea, parcul natural „Bibescu” din Rm. Vâlcea, salina de la Ocnele Mari, Arhiepiscopia Râmnicului, Mănăstirea Sărăcinești din com. Păușești Măglași. Pe timpul deplasării, au fost încântaţi şi de lanţul de baraje hidroenergetice de pe Valea Oltului, la construcţia cărora unii dintre participanţi au luat parte.

Cu această excursie (a 37-a, începând cu anul 2012), s-a încheiat stagiunea acestui gen de activitate, deosebit de atractiv şi apreciat legios de către participanţi, care şi-au îmbogăţit cunoştiinţele culturale, istorice, etnografice, arhitecturale, care le-au produs noi bucurii, aşteptând cu nerăbdare anul 2016 pentru a relua aceste activităţi deosebit de plăcute şi apreciate de membrii asociaţiei. Şi cu acest prilej, pelerinii şi-au îmbogăţit albumele de suflet cu fotografii de la obiectivele vizitate.

A consemnat col.(r.) V Neghină

IF IF IF IF

Previous Article
Next Article