Filiala Municipală Câmpina

ZIUA ROMÂNIEI LA CÂMPINA

Rezerviștii câmpineni  au sărbătorit, asemeni românilor de pretutindeni,  Ziua Națională, Ziua în care se împlinesc 104 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia.
    Cadrelor militare în rezervă și în retragere li s-au alăturat și trei caporali în activitate. Ceremonia a avut loc pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor, acolo unde se află Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională. Formația „Celesta” de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” a interpretat Imnul Național, apoi a fost oficiată o slujbă religioasă, de către un sobor de preoți, conduși de părintele protoiereu.
      La final au defilat prin fața asistenței garda Drapelului de luptă al Bazei 2 Logistice Valahia, detașamente de jandarmi, pompieri militari și Poliția Locală Câmpina, mașinile din dotarea instituțiilor menționate. Parada militară a fost încheiată de Fanfara Prahova a Centrului Județean de Cultură.
      Vremea rece și ploaia nu i-au oprit pe câmpineni să participe la manifestări.
      De la Filiala municipală a ANCMRR au participat: coloneii Dulă Marian, Bondoc Viorel, Cercel Lucian, Constantin Gheorghe, comandor Petrișor Florea, locotenent-coloneii Goșu Sorin, Nedelcu Gheorghe, Olaru Paul, locotenent-comandorul Gînjoaie Constantin, căpitanul Micleușanu Constantin, maiștri militari Dobrescu Florin, Melinte Gheorghe, Mihăilă Laurențiu, plutonierul major Tudose Octavian. Lor li s-au alăturat caporalii Badea Viorel, Burtea Florin, Petrișor Bogdan, toți veterani din teatrele de operații.
    A consemnat Președintele Filialei Municipale col. (r) Marian Dulă

Previous Article
Next Article