Filiala Juțeană „ZIRIDAVA” ARAD

Filiala ZIRIDAVA Arad a ANCMRR sprijină asociația veteranilor din teatrele de operații

Conducerea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații s-a întâlnit vineri cu militarii activi și în rezervă din garnizoana Arad.

Lt.col. Mihai Ioniță, comandantul Batalionului 191 Infanterie, a făcut oficiile de gazdă, salutând participanții și prezentând scopul întâlnirii, acela de a se înființa și la Arad o structură județeană a amintitei asociații, alături de celelalte 17 deja existente în toată țara.

Aradul se înscrie încă din anii de început ai misiunilor internaționale cu participare românească, atât prin unitatea din Cetate cât și prin fosta unitate de la Lipova, printre destinațiile predilecte fiind fosta Iugoslavie, Irak, Afganistan, Africa, dar și zone de securitate și cooperare interaliată fără conflicte militare.

Scopul asociației noastre este de întrajutorare, de a oferi sprijin moral, material și instituțional camarazilor și familiilor acestora. Din asociația noastră fac parte cadre militare de toate gradele, active sau în rezervă, provenite din M.Ap.N. sau din celelalte structuri componente ale sistemului național de apărare, siguranță și ordine publică (MAI, SIE, SRI, SPP, STS, ISU, etc). Vrem să atragem cât mai mulți sponsori din societatea civilă, persoane fizice și juridice care rezonează cu scopurile noastre și doresc să ne ofere orice formă de ajutor” a declarat președintele A.M.V.V.D.T.O., Marius Apostol.

Urmând la cuvânt, prim-vicepreședintele Dan Cosma a adăugat: ”Avem acum 17 structuri teritoriale și vrem să înființăm sucursale în toate județele. În dialogul cu factorul politic, ne apărăm drepturile dobândite prin jertfă pentru patrie și contează foarte mult atât numărul, cât și calitatea membrilor asociației noastre. Între cei 17.000 de membri și membri asociați se află 26 de văduve ale camarazilor decedați în misiuni internaționale și circa 100 de răniți cu dizabilități. Printre succesele înregistrate în cei 5 ani de funcționare se numără inițiative legislative concretizate prin legea veteranilor, ziua veteranilor (11 noiembrie), mai multe tipuri de facilități, ș.a. Acum avem un proiect foarte important în derulare: Centrul de recuperare de la Târgoviște, al cărui prim segment – componenta medicală – va fi dat în folosință în acest an, de ziua Veteranilor 11 noiembrie”.

Ca răspuns la cele prezentate, gl.mr. Heredea Vasile-Ionel, președintele Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. a concluzionat: „Este binevenit demersul dvs. și vă promitem tot sprijinul pentru înființare și funcționare. Ne bucurăm că faceți parte din Forumul asociațiilor militare, care luptă pentru drepturile militarilor activi și în rezervă. Sunteți tineri și entuziaști, sunteți o asociație în plin avânt, cu priză la societatea civilă, de aceea am aprobarea și asentimentul conducerii centrale a A.N.C.M.R.R. să salut și să susțin orice inițiativă care vine în sprijinul armatei. Unirea face puterea! Să fim alături, umăr la umăr, pentru a oferi activilor un cadru propice îndeplinirii misiunilor, iar rezerviștilor și veteranilor o viață demnă de jurământul și de sacrificiul lor pentru Țară și pentru Armata Română”.

D-ra Mădălina Culcușică, manager regional al unei firme care oferă sprijin asociației veteranilor, a prezentat oferta firmei respective și modul în care aceasta ajută activitatea asociației.

În urma deliberărilor care au urmat, a fost aleasă prima echipă de conducere a componentei arădene a A.M.V.V.D.T.O.: președinte Dumitru Marian, vicepreședinte Mihai Ioniță, secretar Cristinel Stan, casier Alexandru Dănuț.

Donații se pot face la SMS 8833 precum și în conturile asociației.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

 

Previous Article
Next Article