Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza”

COLABORARE  PERMANENTĂ  ÎNTRE  ARMATA  ACTIVĂ  ȘI ASOCIAȚIILE  REZERVIȘTILOR  MILITARI
În baza ordinului șefului Statului Major al Apărării, semestrial are loc o întâlnire între reprezentanții armatei active din teritoriu (C.M.J., unități militare) și asociațiile de rezerviști militari, veterani de război și alte ONG-uri cu rezonanță militară.
O astfel de întâlnire a avut loc joi, 28 martie a.c., la Cercul Militar Arad, unde Centrul Militar Județean Arad a fost reprezentat de lt.col. Ciprian Filimon – comandant – și de plt.adj. Adrian Ardelean, iar Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” de comandantul său, lt.col. Mihai Ioniță.
De cealaltă parte a mesei de discuții au fost președintele Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. – gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, președintele Filialei Județene „ZĂRANDUL” Arad a ANVR – col.(r) Sandu Crișan, președintele Filialei Județene „AVRAM IANCU” Arad a A.N. „Cultul Eroilor-Regina Maria” – col.(r) Constantin Bursa, precum și col. (r) Mihai Aniculăesei, mr. (r) Gheorghe Grec, plt.adj.pr. (r) Manole Nicodim și plt.adj.pr. (r) Vasile Sebeșan – membri ai birourilor de conducere ale celor trei asociații reprezentate.
Discuțiile s-au axat pe problematica colaborării instituționale dintre armata activă și rezerviști, prezentarea noilor acte normative cu incidență asupra vieții militare, programul pe anul 2019 de participare în comun la diverse manifestări aniversare sau comemorative pe plan local, sprijin din partea activilor pentru acțiunile asociațiilor de rezerviști și veterani de război, colaborarea cu autoritățile publice locale și cu societatea civilă arădeană pe plan cultural și de cinstire a eroilor neamului, ș.a.
A fost salutată inițiativa ministrului Apărării Naționale de creare a unui organism de dialog permanent între minister și rezerviștii militari, fapt care va duce la o îmbunătățire a comunicării între conducerea ministerului și rezerva oștirii române.
A fost o întâlnire benefică ambelor părți, care se repetă de două ori pe an și care ne ajută în desfășurarea acțiunilor comune. Avem o colaborare foarte bună atât cu C.M.J. cât și cu Batalionul 191 Infanterie, ai căror comandanți sunt camarazii noștri și ne înțeleg prea bine problemele cu care ne confruntăm. Colaborarea noastră este destinată exclusiv îndeplinirii îndatoririlor constituționale și regulamentare care reglementează statutul rezerviștilor militari, aflați până la ultima suflare sub jurământul față de patrie și popor!” a declarat președintele Filialei „ZIRIDAVA” a ANCMRR, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

Mr. (r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article