Filiala Județeană „Ziridava” Arad a ANCMRR

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL – SĂRBĂTORITĂ LA ARAD ÎN PREZENȚA MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE
Ziua Imnului Național al României – 29 iulie – a fost sărbătorită la Arad cu un fast deosebit, printre demnitarii prezenți alături de numeroși cetățeni fiind ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor, deputații Dorel Căprar și Adrian Todor, Florentina Horgea – prefect al Aradului, împreună cu subprefectul Vasilică Damian (cadru militar în rezervă) și comandanții structurilor MAI din județul Arad, gl.mr. (r) Vasile-Ionel Heredea – președintele Filialei Județene „Ziridava” Arad a ANCMRR împreună cu mulți membri ai Filialei, col.(r) Sandu Crișan – președintele Filialei Județene „Zărandul” Arad a ANVR, reprezentanți ai CMJ Arad, ai Batalionului 191 Infanterie, ai mediului școlar și universitar arădean.
După raportul dat ministrului și salutul drapelului, ÎPS Timotei împreună cu un sobor de preoți militari și civili au săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului, apoi muzeograful Bogdan Ivașcu de la Complexul Muzeal Arad a făcut o documentată prezentare a evoluției Imnului Național al României.
Cu emoție în glas și cu înalt avânt patriotic, întreaga asistență a intonat apoi Imnul „Deșteaptă-te române!” pe acompaniamentul orchestral al Fanfarei Brigăzii 18 „Decebal” Timișoara, care a oferit numerosului public un frumos program de muzică de fanfară.
Sărbătoarea Imnului Național s-a încheiat cu defilarea Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare formată din militari ai Batalionului 191 Infanterie, ai Jandarmeriei și ai ISU Arad.
„Am ținut să sărbătoresc Ziua Imnului Național al României alături de cetățenii Aradului, pe care-i stimez și îi respect pentru atașamentul lor față de valorile perene ale neamului românesc, printre care și imnul  Deșteaptă-te române!, păstrat în moștenirea culturală românească de aproape două secole. Felicit organizatorii pentru reușita acestei frumoase activități militare și patriotice și vă doresc tuturor să fiți vrednici urmași ai mărețelor umbre care sunt pomenite în versurile Imnului” a spus ministrul Mihai Fifor.

Imnul Național este unul dintre cele trei simboluri sfinte ale statului român, alături de Drapel și Stemă. Militarii armatei române – activi, în rezervă sau în retragere – cinstesc Imnul Național, pe care-l intonează cu înaltă simțire patriotică. Versurile înălțătoare ale Imnului străbat peste veacuri și au fost cântate de români în toate vremurile, chiar și atunci când forțe antiromânești au interzis cântecul Deșteaptă-te române! Iată că azi suntem uniți în cuget și simțire sub faldurile Drapelului Tricolor, cântând Imnul Național și purtând pe piept Stema Țării” sunt cuvintele cu care gl.mr.(r) Heredea Vasile-Ionel a deschis la sediul Filialei ZIRIDAVA a ANCMRR simpozionul dedicat Zilei Imnului Național.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article