Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR.

FILIALA ANCMRR ARAD, ÎN VIZITĂ LA SZEGED

Consecventă parteneriatelor de prietenie și colaborare încheiate cu prietenii maghiari, în zilele de 24 și 25 februarie 2017 Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR a onorat invitația Clubului Rezerviștilor Militari din Szeged de a participa la adunarea generală de bilanț a asociației militarilor în rezervă din județul Csongrad, Ungaria.

Delegația arădeană a fost compusă din lt.col.(r) Aniculăesei Mihai, vicepreședinte al Filialei arădene și coordonator al Departamentului Logistic, mr.(r) Grec Gheorghe, vicepereședinte Filială, col. (r) Nedelcea Ion, președinte al Subfilialei Lipova și col.(r) Czernák Fráncisc, translator.

La sediul Clubului Rezerviștilor Militari din Szeged, delegația română a fost întâmpinată de camarazii maghiari în frunte cu președintele mr.(r) Csepy Lászlo și președintele de onoare col.(r) Sinyi Imre. În acest cadru a fost transmis salutul președintelui Filialei arădene, gl.mr. Vasile-Ionel Heredea și s-a înmânat programul de acțiuni comune pentru anul 2017.

A urmat bilanțul activității CRM din Szeged pe anul 2016, din care reiese că cei 164 de membri – militari și polițiști – au o activitate intensă, axată pe ceremonii de sărbătorire și comemorare a evenimentelor istorice, cinstirea înaintașilor și petrecerea timpului liber în mod util și plăcut. Parteneriatul cu rezerviștii militari arădeni are un loc privilegiat în activitatea clubului, date fiind apropierea geografică și afinitățile camaraderești dintre militarii români și unguri, activi și în rezervă. Aceste aspecte au fost evidențiate și de reprezentantul modulului maghiar din cadrul Batalionului Mixt de Menținere a Păcii, dar și de col. (r) Kovács Gyorgy, coordonatorul regiunii militare de SE în cadrul BEOSZ, forul conducător al rezerviștilor militari din Ungaria. Foarte aplaudat a fost cuvântul rostit de col. (r) Czernák Fráncisc care, pe lângă aprecierile la adresa prieteniei româno-ungare, a recitat o poezie în limba maghiară. După bilanț, toată asistența s-a distrat la balul rezerviștilor militari din Szeged.

În ziua următoare oaspeților români li s-a propus o vizită la cele mai frumoase și mai reprezentative monumente, locuri de importanță istorică și culturală, obiective edilitare și comerciale din Szeged.

Am petrecut două zile foarte frumoase și reușite la prietenii din Szeged, cu care avem o relație instituțională benefică ambelor părți. Îi așteptăm la Arad, conform programului comun de activități pe anul 2017, unde vom face totul pentru a le oferi un sejur plăcut și interesant, așa cum s-au comportat și ei cu noi în această vizită” aflăm de la conducătorul delegației arădene, lt.col. (r) Aniculăesei Mihai.

Mr. (r)  Dorin Ocneriu

DSC07522 DSC07523 DSC07532 DSC07545

Previous Article
Next Article