Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.,,Alexandru Ioan Cuza”

SUB STINDARDUL TRICOLOR, Ediția I, Arad 2019

Prima ediție a festivalului-concurs de literatură patriotică SUB STINDARDUL TRICOLOR și-a desfășurat marți, 14 mai a.c., la Cercul Militar Arad, ultima etapă și anume simpozionul festiv.

Șase instituții din Arad au colaborat la organizarea festivalului: Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R., Filiala Județeană „ZĂRANDUL” Arad a A.N.V.R., Filiala județeană „AVRAM IANCU” Arad a A.N. „Cultul Eroilor-Regina Maria”, Filiala Județeană „IOAN SLAVICI” Arad a Ligii Scriitorilor din România, Salonul Cultural „GUTENBERG” Arad și Biblioteca Județeană „A.D. XENOPOL” Arad.

Evenimentul cultural se înscrie în paleta largă de manifestări dedicate Centenarului intrării Armatei Române în Arad: 17 mai 1919-17 mai 2019.

48 de creații în poezie și proză au fost trimise de autori din toată țara, precum și din Serbia și Macedonia, dovedind astfel deschiderea spre public a festivalului. După îndelungi dezbateri, juriul a decis următorii premiați:

Premiul I: Cristian Mladin – Arad
Premiul II: Dimitrie-Sorin Pană -Titu, jud. Dâmbovița
Ana Drăgoianu – Țânțăreni, jud. Gorj
Premiul III: Teodor Groza Delacodru – Vrșeț, Serbia
Gela Enea – Craiova, Jud. Dolj
Mențiuni: Nicolae Nicoară Horia – Șagu, jud. Arad
Emilia Amariei – Idicel, jud. Mureș.
Premiul revistei STINDARD: Grigore Buciu -București
Premiul revistei ATELIER: Lazăr Magu -Mândruloc, jud. Arad
Premiul S.C. TRANSGAZ: Dumitru Buțoi – Timișoara, jud. Timiș
Au susținut recitaluri în simpozion: Constantin Butunoi, Vasile Popuța, Constantin Dehelean, Gheorghe Hodrea, Lucia Bibarț, Anton Ilica, Floare Cândea, Carina Baba, Mira Odagiu, Teodora Ianto.

Președintele Comitetului de Organizare a festivalului, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, a adresat participanților un salut: „Festivalul SUB STINDARDUL TRICOLOR are două scopuri: vine să preamărească personalitățile și evenimentele de seamă din istoria noastră națională, și în același timp vine să creeze un cadru adecvat de manifestare a talentului creator al condeierilor – militari sau civili – din Arad, din țară și din diaspora românească. Mulțumim colaboratorilor, mulțumim S.C. TRANSGAZ pentru sprijin și suntem siguri că vor fi alături de noi și la edițiile următoare. Felicitări organizatorilor și concurenților, iar festivalului-concurs îi urăm cât mai multe ediții și creații cât mai reușite!

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article