Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. ,,A.I.Cuza”

REZERVIȘTII MILITARI DIN ARAD SE ALĂTURĂ EFORTULUI DE PROTEJARE A POPULAȚIEI ÎMPOTRIVA COVID 19

Printr-o hotărâre a Biroului Filialei Județene ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R. s-a luat decizia ca membrii Filialei să se pună la dispoziția organelor locale din municipiul și județul Arad, în cadrul măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus.

Președintele Filialei, general maior (r) Vasile-Ionel Heredea, a luat legătura cu Prefectura, cu Primăria, cu Consiliul Județean, cu Direcția de Sănătate Publică, cu Poliția, cu I.S.U., cu Arhiepiscopia și cu alte instituții care fac front comun pentru a opri, pe cât se poate, răspândirea acestui blestemat virus care a venit peste noi.

În ce va consta ajutorul pensionarilor militari?

Conform Protocolului de colaborare dintre asociația noastră și instituțiile administrației publice locale, la solicitarea prefectului Gheorghe Stoian ne-am oferit să contribuim cu ce putem și noi la efortul de combatere a pandemiei cu coronavirus. Funcție de necesități și de solicitări, vom ajuta la aprovizionarea spitalelor cu materialele necesare, identificarea persoanelor fără aparținători și ajutarea acestora la procurarea de alimente și medicamente, monitorizarea respectării măsurilor de izolare și carantinare, sprijin moral și informare a cetățenilor cu privire la strategia de combatere a pandemiei, alte sarcini în care am putea fi angrenați, totul  împreună cu și sub îndrumarea directă a organelor administrației publice locale și a personalului M.Ap.N. și M.A.I. Vrem ca prin implicarea noastră să dăm o mână de ajutor celor din linia întâi a combaterii virusului – medici, polițiști, jandarmi, vameși, autorități publice – astfel încât sinistrul să fie suportat cât mai bine de populație și să treacă repede, fără mari dezechilibre sociale” declară președintele Filialei ZIRIDAVA.

La rândul său, prefectul județului Arad Gheorghe Stoian apreciază ca binevenit ajutorul militarilor în rezervă, în contextul în care toate forțele capabile să ajute trebuiesc folosite cu maximă chibzuință.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article