Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL – SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

Ziua Imnului Naţional – 29 iulie – a fost sărbătorită la Arad printr-o ceremonie solemnă desfăşurată pe platoul din faţa Palatului Administrativ, în prezenţa Ministrului Economiei Mihai Fifor, a Prefectului Judeţului Arad  Florentina Horgea, arhiepiscopului Timotei, a reprezentanţilor structurilor judeţene ale M.Ap.N., M.A.I., instituţiilor deconcentrate, autorităţilor locale şi a unui numeros public.

Au fost prezenți, ca întotdeauna, militari în rezervă și retragere și veterani de război, reprezentând filialele locale ale A.N.C.M.R.R., A.N.V.R. și A.N. „Cultul Eroilor-Regina Maria”.

După intonarea Imnului Național al României, a avut loc un scurt program religios și s-au ținut alocuțiuni despre semnificația imnului unui stat și despre evoluția cântecului „Deșteaptă-te române”, iar prefectul Florentina Horgea a citit mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

La final, întreaga asistență a cântat “Deșteaptă-te române”, iar Drapelul de luptă și Garda de onoare de la Batalionului 191 Infanterie “Col. Radu Golescu” au defilat prin fața tribunei ofociale.

Imnul unui stat face parte din treimea sfântă a simbolurilor naționale, alături de Drapel și de Stemă. Chiar dacă se schimbă uneori, sub presiunea evenimentelor sociale și politice, Imnul rămâne un factor de coeziune, de unitate și de reprezentare în țară și în lume. Să ne cinstim Imnul național, el este rodul și sinteza evoluției poporului român prin secole de istorie. El ne îndeamnă la fapte mărețe, el ne răsplăteșete la victorii și ne îmbărbătează în clipele de cumpănă” a declarat gl.mr.(r) Heredea Vasile-Ionel, președintele Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

ZIUA IMNULUI LA ARAD 1 ZIUA IMNULUI LA ARAD 2 ZIUA IMNULUI LA ARAD 3 ZIUA IMNULUI LA ARAD 4

 

Previous Article
Next Article