Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R

VIZITA CAMARAZILOR DIN UNGARIA

A FOST O VIZITĂ FOARTE REUȘITĂ, PENTRU CARE ADUCEM CALDE MULȚUMIRI CAMARAZILOR ARĂDENI

Marți, 11 iulie 2017, două grupuri de rezerviști militari și membri de familie din orașele Bekescsaba și Szeged din Ungaria au vizitat Aradul și mai multe obiective turistice de pe Valea Mureșului.

Acțiunea se înscrie în cadrul parteneriatului de prietenie dintre Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R. și asociațiile de rezerviști din orașele maghiare mai sus amintite.

Oaspeții au fost întâmpinați la Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare din Arad de o delegație a filialei rezerviștilor arădeni, în frunte cu președintele gl.mr.(r) Heredea Vasile-Ionel. După cuvintele de salut, a urmat prezentarea istoricului celor două monumente, respectiv Statuia Libertății Maghiare și Monumentul Revoluționarilor Români de la 1848, la ambele depunându-se coroane de flori de către români și unguri.

Vizita a continuat cu un tur al municipiului Arad și un popas la Monumentul celor 13 Generali, aflat în cartierul Subcetate, unde s-au depus coroane de flori și s-au ținut scurte alocuțiuni dedicate martiriului celor 13 generali din armata revoluționară maghiară, executați de trupele Imperiului Habsburgic în octombrie 1849.

S-a plecat apoi pe Valea Mureșului, fiind vizitate Monumentul de la Păuliș, Mânăstirea Maria Radna, casa din Radna unde Kossuth s-a despărțit de familie la plecarea în exil și mormântul eroilor unguri morți în lupte în anul 1944.

Ultimul popas a fost la Băile Lipova, unde a avut loc un frumos bal organizat de gazde în cinstea oaspeților dragi.

„Ne bucură nespus vizita prietenilor unguri, cu care avem o colaborare fructuoasă în diverse domenii. Mulțumesc camarazilor din filiala arădeană și celor din subfiliala Lipova, pentru modul în care au conlucrat la reușita acestei întâlniri. Mulțumesc de asemenea sponsorilor care ne-au ajutat să organizăm frumosul eveniment și sunt sigur că vom mai avea asemenea întâlniri” a declarat președintele Filialei Județene ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R., gl.mr. Vasile Ionel Heredea.

„A fost o vizită foarte reușită, pentru care aducem calde mulțumiri camarazilor arădeni. S-au înbinat în mod armonios documentarea cu distracția, așa că am beneficiat din plin de toate momentele pe care ni le-au pregătit în program. Ne vom strădui să le oferim o primire de același nivel în data de 20 septembrie, când arădenii ne vor întoarce vizita și vom avea plăcerea să-i primim la Bekescsaba” a adăugat col.(r) Záhorán György, președintele Clubului Rezerviștilor Militari din Bekescsaba.

„Prietenii se simt bine împreună în orice împrejurare, dar modul în care ne-au primit camarazii arădeni este unul peste așteptări. Le mulțumim din suflet pentru minunata zi pe care am petrecut-o împreună. Desigur că am vizitat doar o mică parte din obiectivele culturale și turistice ale Aradului. Vom mai avea ocazia pe viitor să cunoaștem și alte locuri frumoase din municipiul și județul dvs., căci calendarul parteneriatului dintre noi cuprinde numeroase vizite reciproce” a încheita mr.(r) Csepy Lászlo, președintele Clubului Rezerviștilor Militari din Szeged.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

DSCN1008 DSCN1010 DSCN1026 DSCN1029

Previous Article
Next Article