Filiala Judeţeană „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R

ZIUA ARMATEI – SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

   În municipiul de reședință, ca și în alte locații încărcate de istorie din județul de la poarta de vest a țării, astăzi a fost sărbătorită Ziua Armatei României.

   Chiar dacă pandemia de Covid 19 nu a permis manifestări de mare amploare, așa cum era în trecutul care pare tot mai îndepărtat, autoritățile locale, împreună cu Arhiepiscopia Aradului, cu armata activă și cu asociațiile de rezerviști militari și de veterani de război, au organizat ceremoniale militare și religioase la monumentele cu rezonanță istorică.

   Astfel, la Monumentul Ostașilor Români din centrul Aradului și la Monumentul Eroilor de la Păuliș au fost oficiate servicii religioase de către arhiepiscopul Timotei al Aradului, împreună cu arhidiaconul Tiberiu Ardelean și preotul militar mr. Adrian David, apoi s-au depus coroane de flori din partea Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriilor Arad și Păuliș, Garnizoanei Arad, filialelor județene ale A.N.C.M.R.R. și A.N.V.R., unităților Ministerului de Interne și a universităților arădene.

   Au participat prefectul Toth Csaba, președintele C.J.A. Iustin Cionca, viceprimarul Aradului Lazăr Faur, primarul comunei Păuliș Ioan Turcin, comandantul Batalionului 191 Infanterie lt.col. Sorin Semeniuc, lt.col. Georgică Sandu din partea C.M.J. Arad, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, ISU, ai mediului universitar, cultural și economic arădean.

A participat, ca de fiecare dată, o delegație comună a Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. și a Filialei Județene „ZĂRANDUL” Arad a A.N.V.R., în frunte cu președinții gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea și col.(r) Sandu Crișan.

   „Ziua Armatei este o aniversare de suflet pentru orice ostaș, ea având un răsunet deosebit în inimile noastre. Activi sau în rezervă/retragere, noi militarii rămânem credincioși jurământului făcut față de țară și popor, de a nu ne precupeți sângele și viața pentru apărarea patriei. La mulți ani armatei române!” au fost cuvintele cu care gl.mr.(r) Vasile-Ionel Herdea a salutat militarii prezenți la festivitate.

La rândul său, col.(r) Sandu Crișan a declarat: „Să nu uităm niciodată jertfa eroilor căzuți pe front și nici abnegația cu care veteranii au luptat cu arma în mână. Cei dintâi se bucură de omagiul generațiilor care au urmat, iar cei întorși acasă din război sau din prizonierat sunt exemple încă vii de patriotism și de iubire de țară. Glorie și slavă eroilor, cinste și respect veteranilor!

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article