Filiala Judeţeană „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R

Marţi 5 octombrie 2021 o delegaţie formată din cadre militare în rezervă şi în retragere din Arad şi Ungaria (Szeged şi Bekescsaba) a vizitat comuna  Şiria în cadrul acţiunii turistice „Călatorie de suflet acasă la Ioan Slavici” organizată de Filiala judeţeană ANCMRR ” Ziridava” Arad, în strânsă colaborare cu primaria comunei Şiria, primar domnul ing.Valentin Bot.
Intreaga activitate  a fost condusă de o echipa minunată a domnului primar, condusă de doamna consilier judeţean Garofiţa Popa, care a  fost permanent langă noi de la sosire până la plecare. Prin amabilitatea acestor oameni minunati, am avut prilejul să vizităm ca obiective
*palatul Bohus
*muzeul Ioan Slavici şi Emil Monţia
*muzeul satului
*cetatea Şiriei
*mănăstirea Feredeu
Deasemenea am avut deosebita ocazie să participăm la sfinţirea Bisericii Romano-Catolice din comuna Şiria, sfiiţire făcută de episcopul romano catolic de Timișoara cu participarea la această activitate a preşedintelui Consiliului judetean Arad, domnul Iustin Cionca.
Activitatea s-a încheiat cum era şi firesc cu o masă a prieteniei, la care s-au împărtăşit impresii de călătorie de către cei participanti şi s-au adus multumirile bine meritate gazdelor noastre .
           Putem afirma fără să greşim că relaţiile de colaborare şi de prietenie cu partea maghiară  sunt excelente, durabile .
A consemnat Preşedintele Filialei  Judeţene Arad „Ziridava ” a ANCMRR
Colonel(rtg)   Sandu Crişan

Masa capitulării Armatei Maghiare
Previous Article
Next Article