Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

SEMNAL EDITORIAL

STINDARD NR. 14

Joi, 9 ianuarie 2020 a fost lansat în cadru festiv numărul 14 al revistei militar-literare STINDARD, editată de Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” și de Filiala Județeană „Ioan Slavici” Arad a Ligii Scriitorilor din România.

Gazda acestui eveniment a fost – ca de fiecare dată – Cercul Militar Arad, devenit de mulți ani un pol al vieții culturale arădene.

Directorul fondator al revistei, general maior (r) Vasile-Ionel Heredea, a deschis evenimentul prin salutul de bun venit, prezentarea invitaților și o emoționantă evocare a zilelor de foc ale lui decembrie 1989 – leit-motivul acestui număr de revistă.

Au urmat la cuvânt mai mulți dintre cei care au colaborat și contribuit la redactarea și apariția acestui număr, fiecare evidențiind anumite aspecte: cuprinsul variat, cu teme incitante, precum și modul fructuos de colaborare cu partenerii sociali a fost reliefat de redactorul șef mr.(r) Dorin Ocneriu; profesoara și poeta Floare Cândea s-a referit la legătura strânsă dintre autorii militari și cei civili în redacția revistei STINDARD și în cadrul filialelor locale ale Ligii Scriitorilor și UZPR; scriitorul col.(r) Valeriu Ilica a scos în evidență rolul decisiv al armatei în victoria revoluției anticomuniste din decembrie 1989 la Arad și în întreaga țară; aspecte din viața Subfilialei Lipova a ANCMRR  a prezentat mmp. (r) Nastasă Nistor – vicepreședinte al Subfilialei respective; prof. Constantin Dehelean a readus în prezent chipurile și acțiunile demne de neuitare ale unor jurnaliști și scriitori arădeni implicați în evenimentele revoluționare de acum 30 de ani.

Cu această ocazie au fost sărbătoriți cei care poartă numele sfinților Ioan, Vasile și Ștefan, prilej de bucurie și de relaționare camaraderească.

LA MULȚI ANI TUTUROR ȘI AN NOU 2020 CU REALIZĂRI DEOSEBITE!

Mr.(r) Dorin Ocneriu

 

Previous Article
Next Article