Filiala Județeană „Ziridava” Arad

26 iunie Ziua Drapelului Național al României sărbătorită la Arad
,,Când naţia e în arme, eu nu văd decât steagul ţării şi steagul ţării îl apăr.″ Nicolae Iorga
             Îl vedem arborat pe clădirile instituțiilor sau pe casele oamenilor, ne bucurăm când acesta se înalță în sălile de sport unde au loc competiții sportive, atunci când suntem peste graniță și îl vedem, gândul nostru se îndreaptă spre casă și spre cei de acolo. Culorile lui sunt roșu, galben și albastru. Este drapelul României și are o zi în care este sărbătorit ꓽ 26 iunie.     Noi trebuie însă să îl cinstim zilnic pentru că este unul dintre cele mai importante simboluri ale României și fiecare dintre noi suntem o mică parte a țării.
            Dacă tot am împrumutat atâtea lucruri de la americani, poate ar fi bine să le luăm exemplul în ceea ce privește respectul pe care îl poartă propriei țări și drapelului ei arborat aproape peste tot.
Tricolorul a fluturat în bătăliile pentru cucerirea Independenței, în luptele de la Mărăști, Mărășești Oituz  în atâtea locuri și momente cruciale pentru acest neam.
            Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită, sâmbătă, 26 iunie 2021, la Arad, printr-o ceremonie publică de arborare a drapelului pe catargul din Piața Revoluției aflat în fața Palatului Administrativ.
Vineri seară, începând cu ora 19:00, a avut loc ceremonia de coborâre a drapelului care a fost depus, pentru sfințire, la Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime  din Arad .
            La această ceremonie au participat reprezentanții autorităților publice locale, membrii ai filialelor locale ale A.N.C.M.R.R,   A.N.V.R.,  ANCERM și A.M.V.V.D. Arad, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Ortodoxe a Aradului, ai societății civile, presei și comunitatea locală. Garda de onoare a fost constituită din militari ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.
Ceremonia s-a încheiat odată cu arborarea Drapelului Național
Fotografii de la desfășurare

Previous Article
Next Article