Filiala Județeana „Ziridava” Arad

ZIUA ARMATEI – SĂRBĂTORITĂ LA ARAD
La 75 de ani de la eliberarea teritoriului național și la 60 de ani de când ziua de 25 octombrie este sărbătorită ca Ziua Armatei României, autoritățile militare și civile din municipiul și județul Arad au organizat o amplă suită de manifestări dedicate comemorării eroilor neamului și cinstirii veteranilor de război, a militarilor activi și în rezervă/retragere.

În faptul dimineții, la impozantul Monument al Eroilor „Detașamentului Păuliș” de pe DN 7 a avut loc o frumoasă ceremonie de depunere de coroane de flori. Emoționante momente de remember au fost susținute de ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului și de Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș, în survolajul suitei de elicoptere trimise de Divizia a 4-a Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca sub comanda col. Florin Ștefănescu, șef Secție Instrucție la Marea Unitate căreia i se subordonează Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” Arad.

La orele amiezii, la Monumentul Ostașilor Români din centrul municipiului Arad s-a desfășurat ceremonialul de sfințire a Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” Arad comandat de lt.col. Mihai Ioniță, urmat de alocuțiuni dedicate Zilei Armatei României în rostirea ÎPS Timotei, primarului Aradului Călin Bibarț și vicepreședintelui Consiliului Județean Arad Sergiu Bîlcea, iar Prefectul județului Arad Florentina Horgea a dat citire mesajului transmis de Ziua Armatei de premierul Viorica Dăncilă. Depunerea de coroane de flori la monument și defilarea Drapelului de Luptă și Gărzii de Onoare au încheiat apoteotic ceremoniile militare și religioase dedicate Zilei Armatei României, urmate de un simpozion și masa festivă la Cercul Militar Arad.

În amurg, militarii batalionului arădean au oferit numeroșilor cetățeni spectatori prezenți pe străzi o spectaculoasă retragere cu torțe pe un lung itinerariu din municipiul de pe Mureș.

Astfel de momente sărbătorești dedicate armatei au avut loc și în orașele Lipova, Ineu și în alte localități ale județului Arad.

Din partea filialelor județene ale ANCMRR, ANVR și AN „Cultul Eroilor – Regina Maria” a participat o numeroasă delegație în frunte cu col. (r) Sandu Crișan – președinte filială ANVR și col. (r) Mihai Aniculăesei – vicepreședinte filială ANCMRR.

Prețuire și apreciere pentru militarii activi și rezerviști, respect și ajutor pentru veterani, pioșenie și aducere-aminte pentru eroi – acestea sunt sentimentele care ne animă de fiecare dată când dăm onorul Armatei României, apărătoarea valorilor perene ale neamului românesc, a integrității și suveranității patriei” declară col. (r) Sandu Crișan, președinte al Filialei Arad a Asociației Veteranilor de Război și prim-vicepreședinte al Filialei Arad a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

 

Previous Article
Next Article