Filiala Județeană „Ziridava” Arad

ZIUA ARMATEI LA ARAD

Cu ocazia zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei României, membrii Filialei „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R., împreună cu comenduirea garnizoanei Arad, cu comanda Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Cetatea Aradului, cu Arhiepiscopia Aradului şi cu autorităţile administraţiei publice din municipiu şi judeţ, au organizat şi desfăşurat frumoase ceremonii militare şi religioase în multe din localităţile judeţului, dintre care evidenţiem pe cele de la locurile de pioasă aducere aminte şi recunoştinţă faţă de cei care şi-au dat viaţa în luptele de edificare a Statului Român: la Arad, la Lipova şi la Ineu.

La Monumentul Ostaşilor Români din municipul Arad, col. Relu Burtea -comandantul garnizoanei Arad, a dat raportul prefectului Cosmin Pribac şi l-a însoţit la salut în faţa Drapelului de Luptă şi a trupei aliniate, apoi ÎPS Timotei a oficiat slujba de pomenire a eroilor, iar viceprimarul Călin Bibarţ şi alţi vorbitori au evocat jertfele militarilor pe câmpul de luptă şi aportul armatei la toate marile momente ale istoriei neamului. La Lipova, MMP (r) Nastasa Nistor a prezentat un documentat şi emoţionant periplu prin anii de sânge şi glorie ai celui de-al Doilea Război Mondial, iar la Ineu col.(r) Crişan Sandu şi col.(r) Bursa Constantin au transmis mesajul conducerii centrale şi al filialelor judeţene ale A.N.C.M.R.R.  şi A.N. „Cultul Eroilor-Regina Maria”.

La monumente şi la cimitirele eroilor au fost depunse coroane de flori şi s-a intonat Imnul Eroilor, iar în municipiu a avut loc defilarea Drapelului de Luptă şi Gărzii de Onoare, în aplauzele populaţiei civile prezente la manifestaţii.

„Ca în fiecare an, cinstim aşa cum se cuvine Ziua Armatei, ziua noastră, a militarilor activi şi în rezervă de pe cuprinsul întregii ţări. Simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei ostăşeşti, Drapelul de Luptă al fiecărei unităţi este scos din cazărmi şi, cu el în frunte, militarii defilează prin faţa tribunei oficiale. Cine simte ostăşeşte este înfiorat şi plin de mândrie la vederea Drapelului Tricolor. 25 Octombrie este o zi măreaţă pentru toţi militarii români. La mulţi ani, dragi camarazi!” a declarat preşedintele Filialei Judeţene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R., gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

Consemnează:  mr.(r) Dorin Ocneriu

arad-1 arad-2 arad-3 arad-4 ineu-1 ineu-2 lipova-1 lipova-2

Previous Article
Next Article