Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

IN MEMORIAM  COLONEL (RTG) ILIE VLĂDOI

La cumpăna dintre ani Filiala ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R.  a fost lovită de o veste grea și dureroasă: plecarea la cele veșnice a unuia dintre cei mai devotați camarazi: col.(rtg.) Ilie Vlădoi, militar de mare competență și de o distinsă calitate umană, membru în Comitetul de conducere al Filialei arădene.

Ofițer de infanterie promoția 1955, a îndeplinit funcții de comandă în unități din Bistrița, Arad, Brad, Oradea, Baia Mare și Sibiu. Pensionat în anul 1992, a activat cu intensă determinare și real interes pentru deviza, scopul și obiectivele A.N.C.M.R.R., fiind ales în conducerea Filialei „ZIRIDAVA” Arad.

Patriot înflăcărat, s-a remarcat prin modul combativ în care apăra drepturile și demnitatea României și a militarilor, inițiind și participând la multe activități de cinstirea a eroilor și a trecutului glorios.

Odată cu trecerea lui în neființă, la venerabila vârstă de 85 de ani, asociația noastră pierde un camarad de mare valoare, a cărui lipsă ne va marca pe toți.

Cu ocazia înmormântării, președintele Filialei „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R., gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea a rostit un mișcător cuvânt de adio, din care am reținut următoarele „Colonelul Ilie Vlădoi a îndeplinit cu cinste funcții de mare răspundere în armată, din care se detașează aceea de comandant al Centrului Militar Teritorial Sibiu chiar în decembrie 1989, când Sibiul a fost unul dintre cele mai fierbinți puncte ale revoluției române. Va rămâne mereu viu în amintirea noastră prin calitățile sale profesionale și umane, prin patriotismul său ardent și neînduplecat. Suntem alături de familia îndoliată și rugăm pe Dumnezeu să așeze sufletul lui acolo unde merită un demn și valoros ofițer al armatei român. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article