Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

CORUL  VETERANILOR  DE  RĂZBOI  A  COLINDAT  LA  CERCUL MILITAR  ARAD
Marți dimineața, membrii filialelor județene Arad ale A.N.C.M.R.R., A.N.V.R. și A.N „Cultul Eroilor-Regina Maria” (care sunt formate practic doar din militari în rezervă și în retragere din filiala Ziridava) au primit vizita „tinerilor” colindători reuniți sub bagheta magică a reputatului dirijor prof. Gheorghe Fluieraș. Spun „tineri” pentru că, deși vârsta lor trece binișor de șase decenii sau mai multe, sufletul le este la fel de pur ca și al copiilor care vestesc Nașterea Domnului. Cel mai tânăr (cu inima, mintea și …urechea) e desigur dirijorul, care la 88 de ani este sufletul acestui minunat cor.
Gazdele au aplaudat fiecare colind interpretat, alăturându-și vocile cu ale coriștilor la unele colinde cunoscute. Multe însă au fost colinde inedite „le colindăm pentru a nu se pierde, fiind mai rare și cu atât mai valoroase” spune prof. Gheorghe Fluieraș.
Col. Sandu Crișan, președintele ANVR Arad, a mulțumit colindătorilor, adresându-le cuvinte din inimă și invitându-i și la anul să vină cu colindul. Apoi au închinat cu toții un păhărel și au gustat din bunătățile puse cu drag dinaintea oaspeților, fără prea multă zăbavă însă, căci colindătorii erau așteptați și doriți și în alte locuri.
Domnul fie cu ei pe tot drumul pe care-l fac spre a vesti Nașterea Lui Hristos.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article