Filiala Judeţeană „Ziridava” Arad

ZIUA IMNULUI NAŢIONAL, SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

Platoul din fața Palatului Administrativ al municipiului Arad a găzduit în data de 29 iulie o frumoasă manifestare dedicată sărbătoririi Zilei Imnului Naţional al României. Au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, armata activă, rezervişti militari, veterani de război şi numeroşi cetăţeni de toate vârstele.

   Ceremonialul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi militari şi civili în frunte cu PS Timotei, arhiepiscopul Aradului.

   În continuare au fost rostite alocuţiuni despre simbolistica versurilor cântecului “Deşteaptă-te române”, despre autorii textului şi muzicii (Andrei Mureşanu şi Anton Pann, de la a căror naştere se împlinesc anul acesta 200 respectiv 220  de ani), precum şi despre parcursul sinuos al cântecului până la devenirea lui ca Imn Naţional al României.

    În final a fost intonat Imnul Naţional de către întreaga asistenţă.

   “Militarii cinstesc cu mândrie Imnul României, pe care-l cântă în fiecare zi la începerea programului. Vă dezvălui o trăire intimă a multora dintre noi, rezerviştii: de fiecare data când se cântă Imnul la radio sau la TV, fără să vrem murmurăm versurile binecunoscute şi lăcrimăm de emoţie şi mândrie! «Deşteaptă-te române» nu este pentru noi doar un cântec, ci o stare de spirit pe care o trăim la maxim!” declară gl.mr(r) Vasile-Ionel Heredea, preşedintele Filialei “Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Ziua Imnului Arad

Previous Article
Next Article