Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad

Dezveliți tot adevărul, 
Și le spuneți tuturor
Cum muriră frații noștri
Pentru Neam și Țara lor

(Imnul Eroilor)
Ziua Eroilor – Ispasul – a fost sărbătorită la Arad printr-o suită amplă de manifestări festive, parastase de pomenire a celor căzuți în lupte și alocuțiuni de evocare a jertfei eroilor căzuți cu arma în mână, desfășurate în bisericile și la locurile de pioasă aducere aminte din municipiu și județ. Punctul culminant al manifestărilor a avut loc la Monumentul Ostașului Român din centrul Aradului.
După salutul Drapelului de Luptă de către prefectul Florentina Horgea și Intonarea Imnului de Stat al României, ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu episcopul-vicar Emilian, arhidiaconul Tiberiu Ardelean și preotul militar mr. Adrian David au săvârșit slujba de pomenire a militarilor căzuți pe câmpurile de luptă ale războaielor de apărare a patriei.
A urmat cuvântul de înțelepciune prin care ÎPS Timotei a evocat, în cuvinte mișcătoare, faptele de arme ale eroilor din trecut și chipurile lor sculptate în piatra monumentelor, în lemnul crucilor și conștiința urmașilor care le păstrează veșnica amintire. Apoi prefectul Florentina Horgea a dat citire Mesajului ministrului de Interne Carmen Dan, transmis cu ocazia Zilei Eroilor.
Formațiile artistice ale elevilor arădeni și corul A.N.V.R. au interpretat cântece patriotice, susținute cu emoție și aplauze de întreaga asistență.
Depunerea de coroane și jerbe a adus în fața maiestuosului monument reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei, structurilor M.Ap.N., M.A.I. și Ministerului Justiției, asociațiilor rezerviștilor militar, veteranilor de război și revoluționarilor din decembrie 1989, universităților arădene și ai partidelor politice.
Defilarea Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare constituită din subunități ale Batalionului 191 Infanterie, Jandarmeriei și I.S.U. Arad a încheiat o frumoasă manifestare a respectului, recunoștinței și atașamentului față de Eroii Neamului.
Alături de armata activă, de organele administrației publice, de instituțiile civice și de toți cetățenii, suntem datori să cinstim și să ducem mai departe tradițiile eroice ale Armatei Române, biruitoare în luptele pentru neatârnarea țării și pentru integritatea teritoriului național. Eroii sunt sfinții neamului, așa cum sfinții sunt eroii credinței. Fericită această zi de Înălțare a Domnului, în care evocăm sufletele curate ale eroilor care s-au ridicat la ceruri prin jertfa lor pe altarul libertății Patriei Române!” a declarat la sfârșitul ceremoniilor președintele Filialei Județene ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article