Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad

9 MAI – TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE
Arădenii au sărbătorit cu mare fast ziua de 9 mai – Ziua Independenței României, Ziua Victoriei contra fascismului și Ziua Europei Unite.
La Monumentul Ostașului Român din Piața Avram Iancu din municipiul de pe Mureș a fost organizat un amplu ceremonial militar și religios de comemorare a ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă ale Războiului de Independență 1877-1878, ale Primului Război Mondial 1914-1918 și ale Celui De-al Doilea Război Mondial 1939-1945.
După intonarea Imnului României și a Imnului Uniunii Europene a fost oficiat serviciul religios de pomenire a eroilor, apoi ÎPS Timotei a evocat jertfa milioanelor de militari și civili, români și de alte naționalități, care au luptat cu arma în mână sau au suferit și murit pentru libertate, democrație și unitate europeană.
Prefectul Florentina Horgea a dat citire mesajului transmis de Guvernul României cu ocazia acestei importante sărbători, iar muzeograful Bogdan Ivașcu a prezentat numeroasei asistențe tripla însemnătatea a zilei de 9 mai.
A urmat depunerea de coroane de flori, din partea instituțiilor administrației locale, a structurilor M.Ap.N., M.A.I și Ministerului Justiției, Asociațiilor veteranilor de război, Cadrelor militare în rezervă și retragere-Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad, și A.N. „Cultul Eroilor – Regina Maria”, universităților arădene și a partidelor politice. Tinerii elevi participanți în număr mare la eveniment și-au adus prinosul de recunoștință față de înaintași așternând cu flori și panglici tricolore postamentul Ostașului Român imortalizat în maiestuosul monument.
Defilarea Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare asigurate de Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” a încheiat apoteotic o frumoasă festivitate dedicată celor care au făurit independența României și libertatea în unitate și diversitate a bătrânului continent.
În aceiași zi, în Parcul Eminescu din Arad s-a organizat o interesantă expoziție de imagini, produse culinare, porturi populare și programe artistice ale celor mai reprezentative atracții din țările Europei.

Este o datorie de onoare pentru generația de azi să-și amintească mereu de cei care au dorit, au luptat și au reușit edificarea celor mai importante structuri pe care le avem astăzi: Statul Român independent și o Europă democratică, unită sub același simbol al păcii și prieteniei între oameni” declară col(r) Mihai Aniculăesei, vicepreședinte al Filialei Județene „ZIRIDAVA”Arad a A.N.C.M.R.R.                                                                                                                                                   Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article