Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

ARĂDENII I-AU SĂRBĂTORIT PE VETERANII DE RĂZBOI
Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război – 29 aprilie – la Monumentul Ostașilor Români din centrul municipiului Arad a avut loc un mișcător ceremonial militar și religios dedicat celor care, cu armele în mâini, au dus greul celui de-al Doilea Război Mondial: veteranii de război.
Î.P.S Timotei, arhiepiscopul Aradului împreună cu un sobor de preoți militari și civili au săvârșit slujba de pomenire pentru camarazii trecuți la cele veșnice, pe front sau la casele lor după întoarcerea din război, apoi prefectul Florentina Horgea și col. (r) Sandu Crișan au oferit celor 8 veterani prezenți la sărbătoare diplome și medalii de onoare din partea Guvernului României și a A.N.V.R., moment foarte emoționant pentru nonagenarii reprezentanți ai celor (mai puțin de) 70 de veterani rămași în viață în județul Arad.
În alocuțiunile care au urmat, prefectul Florentina Horgea a dat citire mesajului ministrului Carmen Dan, iar col.(r) Sandu Crișan pe cel al generalului Marin Dragnea – președintele A.N.V.R. – mesaje ocazionate de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război 2018. Au urmat la cuvânt viceprimarul Aradului Călin Bibarț și lt.col. Ciprian Filimon – comandantul C.M.J. Arad, ambii elogiind faptele de arme ale veteranilor și recunoștința pe care generațiile de azi trebuie să le-o acorde.
Depunerea de coroane la monument și defilarea Drapelului de luptă și a Gărzii de onoare asigurate de Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” au încheiat en fanfare o festivitate plină de învățăminte și de trăire sufletească pentru numerosul public prezent la sărbătoare.

La finalul ceremoniilor, veteranii au fost invitați – pentru a împărtăși din experiența lor bogată – la sediul Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R., unde primvicepreședintele col.(r) Sandu Crișan a declarat: „Veteranii de război sunt un model viu de trăire ardentă și de luptă neînfricată pentru Patria Română, dar și de reușită în viață, sub toate aspectele. Este datoria noastră, a celor care ne bucurăm de roadele faptelor de arme ale înaintașilor, să-i cinstim cu tot dragul și cu toată recunoștința. Filiala A.N.C.M.R.R. Arad are în plus datoria de cinste de a coordona activitatea Filialei locale a A.N.V.R., rămasă fără conducere în urma decesului regretatului președinte al acesteia, col.(r) Ioan Gliga. Ei sunt părinții nostri și le vom fi mereu alături”.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article