Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

Aniversarea Unirii de la 24 ianuarie 1859 a fost celebrată de arădeni printr-o frumoasă ceremonie desfășurată cu fast în central municipiului.

Au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne, ai mediului școlar și universitar arădean, ai asociațiilor de revoluționari, ai partidelor politice precum și numeroși cetățeni de toate vârstele.

ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu arhidiaconul Tiberiu Ardelean și cu preotul militar mr. Adrian David, a oficiat slujba religioasă, urmată de un cuvânt de înțelepciune rostit de arhiepiscop.

Prefectul Florentina Horgea a dat citire Mesajului ministrului de Interne Carmen Dan, adresat structurilor ministerului și cetățenilor României cu ocazia Zilei Unirii – 24 ianuarie.

A urmat la cuvânt muzeograful Bogdan Ivașcu de la Complexul Muzeal Arad, care a vorbit despre semnificația majoră a unirii Moldovei cu Țara Românească, despre reformele domnitorului Al. I. Cuza și despre Mica Unire ca premisă a formării statului unitar român în anul 1918.

La final, întreaga asistență s-a prins într-o mare horă a unirii, dansată cu entuziasm pe acordurile frumoasei melodii compusă de Al. Flechtenmacher pe versurile lui Vasile Alexandri.

Defilarea Drapelului de Luptă și a detașamentului compus din militari ai Batalionului 191 Infanterie și structurilor MAI a încheiat apoteotic sărbătoarea Unirii la Arad.

Membrii Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR, împreună cu cei ai Filialelor județene ale ANVR și AN „Cultul Eroilor” au participat în număr mare la festivitate, demonstrând ca întotdeauna, solidaritate și atașament față de istoria națională și locală, față de marile evenimente ale istoriei poporului român.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article