Filiala județeană ZIRIDAVA Arad

ZIUA DRAPELULUI, SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

Luni, 26 iunie, mulți dintre membrii Filialei județene ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R. au luat parte la sărbătoarea ZILEI DRAPELULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI.

Vechiul drapel a fost coborât duminică seara de pe catarg iar noul drapel a fost dus de către militari ai Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” la Catedrala Arhiepiscopală. A doua zi, noul drapel a fost sfințit de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului și adus pe platoul Palatului Administrativ al municipiului Arad unde, în cadrul unei ceremonii emoționante, a fost arborat pe catarg pentru o perioadă de un an de zile.

Au participat reprezentanți ai Prefecturii, Primăriei, Consiliului Județean, Ministerului Apărării și Ministerului de Interne, ai Asociațiilor de veterani de război și revoluționari, ai instituțiilor civice, educaționale, politice, precum și numeroși cetățeni.

Guvernul României a fost reprezentat de Cristian Videscu, secretar de stat în cadrul Departamentului Centenar.

Subprefectul Florentina Horgea a dat citire Mesajului ministrului de interne Carmen Dan, iar muzeograful Bogdan Ivașcu de la Complexul Muzeal Arad a vorbit despre semnificația culorilor steagului tricolor – roșu, galben și albastru.

La final, Drapelul de Luptă și Garda de Onoare ale Batalionului 191 Infanterie au defilat prin fața drapelului arborat pe catarg și a oficialităților prezente la această frumoasă ceremonie.

Drapelul tricolor, alături de stemă și de imn, formează treimea sfântă a simbolurilor naționale ale românilor, ce vin de secole și vor dura milenii, apărate cu dârzenie și onoare de armată și de popor. Este al zecelea an de când s-a legiferat Ziua Drapelului ca sărbătoare națională și este o datorie de onoare pentru armata activă și cea de rezervă să participe la sărbătoarea drapelului – simbolul onoarei, vitejiei și gloriei ostășești” a declarat col.(r) Sandu Crișan, prim vicepreședinte al filialei arădene a A.N.C.M.R.R.

A consemnat  Mr.(r) Dorin Ocneriu

ZDA1 ZDA2 ZDA3 ZDA4

Previous Article
Next Article