Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad

SĂRBĂTOAREA MILITARILOR ARĂDENI

Luni, 12 iunie 2017, s-a desfășurat în cazarma „Cetate” din Arad un frumos ceremonial dedicat Zilei Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, unitate de elită din structura Diviziei 4 „Gemina”.

La sărbătoare au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, alte personalități marcante din viața publică arădeană.

Din partea Filialei Județene ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R. au participat președintele filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea și gl.bg.(r) Vasile Băețan, președinte de onoare al Subfilialei Ineu.

După intonarea Imnului de Stat al României, comandantul batalionului, lt.col. Claudiu Topor, a prezentat istoricul unități, care a trecut prin mai multe faze de organizare, de la Regimentul 2 Linie înființat în 1830 până la Batalionul 191 Infanterie de azi,  amintind tradițiile de luptă și jertfele de pe fronturile Războiului de Independență, ale Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, participarea la victoria Revoluției anticomuniste din 1989 și misiunile din cadrul NATO, ca element al primului Batalion Mixt de Menținere a Păcii, în parteneriat cu o unitate similară din Ungaria.

În continuare, ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, a slujit parastasul de pomenire a eroilor unității și a sfințit troița dedicată amintirii acestora, realizată prin râvna și dragostea militarilor batalionului.

Comandantul batalionului a înmânat diplome de onoare celor mai merituoși militari și salariați civili din unitate, ceremonia încheindu-se cu defilarea Drapelului de Luptă și a companiilor de militari, în aplauzele întregii asistențe.

Ziua s-a terminat cu o masă camaraderească la Cercul Militar Arad.

Tradițiile militare ale meleagurilor arădene au o lungă istorie și ne bucurăm că ele nu se pierd, ci se îmbogățesc permanent. Acum funcționează aici o unitate de elită a armatei române și a NATO, și anume modulul românesc al Batalionului Mixt Româno-Maghiar de Menținere a Păcii. Cinste și onoare înaintașilor iluștri și eroilor unității, cinste și onoare militarilor arădeni de astăzi, care știu să ducă pe noi culmi moștenirea patriotică a Aradului” a declarat președintele Filialei Județene Arad a A.N.C.M.R.R., gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

LA MULȚI ANI MILITARILOR DIN BATALIONUL 191 INFANTERIE ARAD !!!

Mr.(r) Dorin Ocneriu

IMG_7096 IMG_7136 IMG_7165 IMG_7171

Previous Article
Next Article