Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad

PROBLEMELE PENSIONARILOR MILITARI ȘI ALE VETERANILOR DE RĂZBOI ÎN ATENȚIA ARMATEI ACTIVE

Joi, 30 martie 2017, a avut loc la Cercul Militar Arad întâlnirea semestrială a reprezentanților armatei active cu cei ai asociațiilor rezerviștilor militari și veteranilor de război din municipiul și județul Arad.

Din partea Centrului Militar Județean Arad au fost prezenți la întâlnire lt.col. Sandu Gigel și referentele Diana Berzovan și Cristina Cuveșdean, iar din partea Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” Arad mr. Octavian Crenicean.

Gazde și parteneri de discuții le-au fost gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea -președintele Filialei „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R., col.(r) Sandu Crișan – prim vicepreședinte Filială și membru în conducerea Filialei „Zărandul” Arad a A.N.V.R., col.(r) Constantin Bursa – președintele Filialei „Avram Iancu” Arad a A.N. „Cultul Eroilor-Regina Maria” precum și mulți membri ai Filialei.

Din partea subfiliale Ineu a A.N.C.M.R.R. au participat gl.bg.(r) Vasile Băețan-președinte onorific, mr.(r) Octavian Dămoc-președinte executiv și mr.(r) Cnab Virgil-secretar, iar din partea subfilialei Lipova MMP(r) Nastasa Nistor-vicepreședinte și lt.col.(r) Dorin Hancea-secretar.

Problemele discutate au vizat analiza diferitelor situații încă neclare provocate de recalcularea pensiilor militare, achiziționarea de uniforme de către rezerviști, avansările în gradul următor a militarilor în rezervă și în retragere, asistența medicală acordată pensionarilor militari și veteranilor, clasa de tren la care călătoresc militarii cu foile de călătorie gratuite, accesul pensionarilor militari și a veteranilor în căminele și stațiunile din rețeaua M.Ap.N., modificarea ceremonialurile de înmormântare a decedaților militari, buna colaborarea activi-rezerviști-autorități locale în desfășurarea activităților filialelor/subfilialelor și în organizarea diferitelor acțiuni și ceremonialuri publice.

La toate problemele ridicate de rezerviști, reprezentanții CMJ și UM au răspuns competent, la obiect și edificator, însă concluzia generală a fost că guvernanții decid prin lege așa cum le dictează lor interesele, iar armata activă și de rezervă sunt nevoite să se supună acestor decizii.

Sunt foarte utile aceste întâlniri și ne bucurăm că reprezentanții armatei active răspund pozitiv la toate interpelările noastre. Chiar dacă guvernanții iau deciziile, A.N.C.M.R.R. și filialele sale din teritoriu au un dialog permanent cu factorul politico-administrativ central și local, astfel încât glasul nostru, al rezerviștilor militari și al veteranilor de război, se face auzit și problemele noastre sunt cunoscute la toate nivele. În acest demers, avem sprijinul armatei active, comandanții de la diferite eșaloane, care se gândesc că la un moment dat vor beneficia și ei de rezultatele luptei noastre civice. Mulțumim tuturor pentru sprijin și îi asigurăm de cele mai bune intenții. Așteptăm ca pensionarii militari încă neînscriși în A.N.C.M.R.R. să vină în rândurile noastre cât mai curând, pentru a ne uni cu toții eforturile în apărarea drepturilor pe care orice stat din lume le acordă rezerviștilor militari și veteranilor de război” a declarat la sfârșitul întâlnirii gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, președintele Filialei „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

IMG_6714 IMG_6715 IMG_6716 IMG_6717

Previous Article
Next Article