Filiala Județeană Tulcea ,,Contraamiral IACOB BALAN” a A.N.C.M.R.R. ,,A.I.Cuza”

ZIUA  VICTORIEI  REVOLUȚIEI ROMÂNE  ȘI  A  LIBERTĂȚII

      Astăzi, 22 Decembrie 2019, la Monumentul Eroilor tulceni martiri, GAVRILOV CORNELIU si MIHAI SERIAN, in organizarea Prefecturii si Garnizoanei  Tulcea  s-au comemorat 30 de ani de la Victoria Revolutiei Române și a Libertății.

Activitatea s-a desfășurat urmând protocolul obișnuit pentru astfel de sărbători.

Prefectul, dl. Alexandru-Cristian Iordan, împreună cu Comandantul Garnizoanei, cdor. Antonel Vatamanu au primit raportul de la Comandantul Gărzii de Onoare, cpt. cdor. Ionut Iorga. S-a intonate Imnul National al României, apoi un sobor de preoți au ținut  slujba de pomenire pentru eroii martiri ai Revoluției Române.

In continuare, dl. avocat Constantin Ciubotaru, reprezentantul Asociatiei Revolutionarilor tulceni din 1989, a ținut o prelegere despre organizarea în Tulcea și desfășurarea fără incidente a activităților acelor momente tulburi din perioada 22-26.12.1989, precum și de implicarea Comitetului Revoluționarilor tulceni, la solicitarea către trupele ruse de a nu se amesteca în problemele apărării Deltei, precum și de coordonarea navelor militare în zonă. A vorbit si despre articolul scris de dânsul în ziarul ,,Tulcea Liberă” și în care erau trecute punctat solicitările Comitetului de Organizare, printre care, libertate de vot, democrație, libertatea comerțului. In incheiere a prezentat pe unii membrii ai acelui Comitet, omițând voit (sau neintenționat) pe unii membrii cu contribuție importantă în organizare, in perioada amintită. A specificat că și orașul Tulcea poate fi numit ,,Oraș Erou”.

Au mai ținut scurte prelegeri, evocând acele momente si Victoria Revoluției, domnii Prefect Alexandru- Cristian Iordan, dl. Vicepresedinte al Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergiani, precum și doamna viceprimar Andaluzia Luca.

La activitate au participat: un grup de membrii ai Asociației de Revoluționari Tulcea, parlamentari, comandanți de Unități Militare și șefi de Structuri, membrii ai Căpităniei Portului Tulcea, un sobor de preoți, militari, reprezentanți ai mass-media, reprezentanții unor partide politice, membrii comitetului A.N.C.M.R.R. ,,Contraamiral IACOB BALAN” Tulcea, tulceni veniți să asiste la eveniment.

    DUMNEZEU SĂ ODIHNEASCĂ ÎN PACE MARTIRII ȘI SĂ MÂNGÂIE SUFLETELE  FAMILIILOR  CELOR  CE S-AU JERTFIT PENTRU LIBERTATE, DEMOCRAȚIE ȘI O VIAȚĂ MAI BUNĂ!

 Și pentru că urmează Sfintele Sărbători de CRĂCIUN, tuturor membrilor A.N.C.M.R.R. si familiilor, un

 CRACIUN  FERICIT!

                                    LA MULȚI ANI!

Previous Article
Next Article