Filiala Județeană Tulcea ,,Contraamiral IACOB BALAN”

Ședinta Comitetului Consultativ al Persoanelor Vârstnice – TULCEA

   Astăzi, 03.07.2019, la inițiative domnului prefect – Lucian Furdui și a președintelui Uniunii Județene a Persoanelor Vârstnice – cpt. cdor. (r.) Anton Ovidiu Dumitrescu, la sediul Prefecturii Tulcea a avut loc o dezbatere pe o temă importantă pentru această perioadă oricarei categorii de cetățeni, dar mai ales pentru persoane varstnice. Ea s-a referit la ,,Măsuri pentru prevenirea imbolnăvirilor, toxiinfecțiilor alimentare pe timpul sezonului cald si al perioadelor caniculare”.

La ședinta Comitetului Consultativ au participat pe lângă cei amintiți, dl. Teodosie Gabriel Marinov – subprefect, dl. Constantin Albu – vicepreședinte al C.J., dl. Marinescu Petre – viceprimar al municipiului , dna. Anica Madar – consilier superior la Instituția Prefectului, dna. Maria Naparu – consilier Prefectura Tulcea, directori ai unor Structuri  administrative deconcentrate, reprezentanți ai mass-media locale și nu în ultimul rând cdor. (r.) Romeo Stoica –  primvicepreședintele A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza” Filiala ,,Contraamiral IACOB BALAN” Tulcea , col. (r.) Gheorghe Nastac – sectretarul C.J. al Persoanelor Vârstnice si col. (r.) Gheorghe Chiriac – președintele A.N.C.M.R.R. –M.I. Filiala Tulcea .

In cadrul ședintei, dna. Dr. Laura Gosav – reprezentantă a Directiei de Sănătate Publică Tulcea, a prezentat un amplu material referitor la Măsuri pentru prevenirea imbolnavirilor, toxiinfecțiilor alimentare pe timpul sezonului cald si al perioadelor caniculare, Afectiuni generate de caniculă și măsuri de prevenire, recomandări pentru persoanele vârstnice cu afecțiuni cronice, alimente contraindicate și alimente recomandate a se consuma în această perioadă, măsuri întreprinse de D.S.P. Tulcea pentru persoanele vârstnice in perioada de caniculă și amplasarea punctelor de prim ajutor.

Dl. cpt. cdor. (r.) Ovidiu Dumitrescu a solicitat, mass-media locale, ca acest material să fie publicat și în presă, fiind de un real ajutor pentru toată populația în această perioadă.

In incheiere, dl. prefect Lucian Furdui a făcut unele precizări și a dat unele indicații referitoare la aplicarea măsurilor de protecție pe perioada caniculară.

     Consemneaza : cdor.(r.) Romeo Stoica

Previous Article
Next Article