Filiala Județeană Tulcea “Contraamiral IACOB BĂLAN”

SĂRBĂTOAREA  MICII  UNIRI  LA  TULCEA

   Astăzi la Tulcea, in Piața Tricolorului, in prezența prefectului, a vicepreședintelui Consiliului Județean, a viceprimarilor si a unor parlamentari s-a desfășurat cerenonialul sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La ceremonial au participat pe lângă cei amintiti, militari, elevi, sefi ai unor structuri si unități militare, delegati ai partidelor politice, o importanta delegatie mixta a A.N.C.M.R.R. “Contraamiral IACOB BALAN” si M.I. , precum si numerosi jurnalisti.

Activitatea a decurs după protocolul obisnuit. S-a dat onorul Gărzii de Onoare pentru Prefect, s-a intonat Imnul Național, s-a tinut o slujba de pomenire de către un sobor de preoți, s-au ținut alocuțiuni de către personalitățile judetului, s-a dansat Hora Unirii, apoi a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.

In incheiere, pe scena din Piata Tricolorului, cunoscuta formatie BALADELE DELTEI a sustinut un frumos program artistic, totodata la corturile special amenajate s-a servit celebra fasole cu cârnați!

Prin amabilitatea domnitei Geta Negrisan, redactor sef la Dobrogea News, am beneficiat de câteva imagini de la desfășurarea evenimentului.

     LA  MULȚI  ANI  ROMÂNIA!

Comsemneaza : Cpt. Cdor. (r.)  ROMEO STOICA

  Foto                   : Col. (r.)  SAVA SERBENCU

 

Previous Article
Next Article