Filiala Județeană Tulcea „Contraamiral IACOB BĂLAN”

ADUNAREA  GENERALĂ  A  A.N.C.M.R.R.  FilialaContraamiral IACOB BĂLAN” Tulcea
       
Pe data de 18.03.2022, in sala “Mediateca” a Casei Cărții a avut loc Adunarea Generala a Cadrelor Militare in Rezervă și în Retragere Filiala “Contraamiral IACOB BĂLAN” din M.Ap.N. Tulcea. După intonarea Imnului National, președintele Filialei, cdor. (rtr.) ZAHARIA ION a prezentat invitatii, pe domnii: prefect –Munteanu Dan Alexandru, primar -Stefan Ilie, comandant al Garnizoanei –cdor. ing. Vatamanu Antonel, comandant al C.M.J. – lt. col. Frone Cosmin, președintele A.N.C.M.R.R. – S.R.I. Tulcea – col. (rtr.) Agachi Costel, președintele A.N.C.M.R.R. – M.I. Tulcea – col. (r.) Cilighindreanu Neculai și președintele C.J. al Persoanelor Varstnice – cpt.cdor. (rtr.)  Dumitrescu Ovidiu Anton, dupa care a prezentat Ordinea de Zi a Adunarii.
     La primele puncte, prim-vicepreședintele filialei – cdor.(r.) Stoica Romeo a prezentat Raportul de Activitate pe anul 2021 al Comitetului și Biroului Permanent al Filialei, marcând realizările dar mai ales minusurile si măsurile ce se impun pentru inlăturarea acestora. După aceea a prezentat  Planul de Activități pe anul 2022.
      La punctele 3 si 4, col. (r.) Serbencu Sava a dat citire Situatiei Financiara pe 2021 si Bugetului de Venituri si Cheltuieli pentru 2022, apoi col. (r.) Epure Romica a prezentat Raportul Cenzorului.
      La discutii, col. (r.) Epure Romica, cdor. (r.) Ciorbaru Eugen, lt.cdor. (r.) Cherciu Victor, cpt. cdor. (rtr.) Dumitrescu Ovidiu si cdor. (rtr.) Stoica Romeo au pus intrebari celor doi edili prezenti, despre situația în Tulcea a refugiatilor ucrainieni si implicarea dânșilor pentru ajutorarea acestora, despre adunarile anuale ale asociatiilor de proprietari precum si a locurilor de parcare, despre situatia navei de patrimoniu “Republica”, lăsată in paragină, despre Planurile de Mobilizare si despre pregătirea adăposturilor antiatomice, stadiul lor de pregătire si posibilități concrete de folosire a acestora.
      Cu amabilitate, atât prefectul, primarul, comandantul Garnizoanei cât și col. (r.) Suava Vasile, consilier al prefectului au raspuns intrebarilor puse rămânând ca acestia să ia măsuri pentru unele lipsuri intâmpinante pe aceste probleme, iar A.N.C.M.R.R. “Contraamiral IACOB BALAN” Tulcea să primească răspunsuri scrise pe problemele interpelate de unii dintre membri săi.
      Cei doi edili s-au declarat deschiși în rezolvarea si altor probleme ale membrilor filialei spunand ca usile dansilor sunt deschise pentru rezolvarea problemelor pensionarilor militari, au apreciat seriozitatea desfasurarii activitatii si modului de prezentare a materialelor si au urat succes si sanatate tuturor celor prezenti cat si familiilor acestora.
       In incheiera, președintele filialei – cdor. (r.) Zaharia Ion a mulțumit tuturor invitaților pentru onoarea făcută de a participa la Adunarea Generală a Cadrelor Militare in Rezervă si în Retragere.
      In partea a doua a Adunării, conform „Procedurii de sistem privind activitățile desfășurate de Centrele Militare pentru realizarea legăturii cu Asociatiile Cadrelor Militare in Rezerva/Retragere si informarea echipei de comandă a Statului Major General”, lt. col. Frone Cosmin a prezentat Legea 168/2020 precum si Ordinul 64/2017 privind onorurile si ceremoniile militare.
Corespondent: cdor. (rtr.) Romeo STOICA
Foto                  : col. (rtr.) Ion DIACONU

Previous Article
Next Article