Filiala Județeană Tulcea “Contraamiral Iacob Bălan”.

ZIUA ARMATEI LA TULCEA

25 OCTOMBRIE zi de glorie si de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, armata noastră a dovedit prin  fapte  de arme că este garantul apărării  unității naționale si integrității teritoriale a României.

La 25 octombrie 1944, Armata Română elibera Careiul,  ultima localitate românească de dincolo de Carpați, aflata  pana atunci sub  ocupatie străină.

La această mareață sărbătoare, cu ocazia Zilei Armatei Române, se cuvine ca militarilor activi, in rezervă sau in retragere, să le urăm LA MULTI ANI din inimă, iar eroilor neamului si veteranilor de război, care au trecut prin vitregiiile războaielor, celor care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea si integritatea României, să le aducem un călduros si pios omagiu și să le transmitem de peste timp gânduri de recunoștință vesnică din partea noastră, a tuturor!

Ca peste tot in țară și in Garnizoana Tulcea s-a sărbătorit Ziua Armatei și încă de dimineață, la Cimitirul Eroilor s-a desfășurat un ceremonial militar si religios dedicat eroilor militari căzuți pe câmpurile de luptă pentru independența si suveranitatea patriei.

La ceremonial, in prezența prefectului, dl. LUCIAN FURDUI, au participat viceprimarii, dna. ANDALUZIA LUCA si dl. PETRE MARINESCU, locțiitorul comandantului Garnizoanei, lt. col. COSMIN FRONE, un sobor de preoți, deputati, comandanti de unități, șefi ai unor structuri descentralizate, reprezentanți ai unor instituții, militari, elevi, reprezentanți ai mass-media locale, dar și o numeroasă delegație a A.N.C.M.R.R.”Alexandru Ioan Cuza” Filiala Județeană Tulcea  “Contraamiral Iacob Bălan”. Membrii ai Filialei au primit Diplome de Onoare în semn de recunoștere pentru aportul adus in promovarea prestigiului militar, precum și pentru devotamentul față de A.N.C.M.R.R. .

Activitatile s-au desfasurat conform ceremonialului obisnuit.

             LA MULȚI  ANI  ARMATEI  ROMÂNE !

 Consemneaza : Cpt. Cdor. (r.) ROMEO STOICA

Foto                  : Col. (r.) SVA SERBENCU

Previous Article
Next Article